Belföld, Hírek

A Magyar Orvosi Kamara főtitkára szerint „politikai okokból” nem közölnek fontos járványügyi adatokat – videó

Például azt, hogy kórházban ápoltak közül mennyien kaptak korábban oltást.

 

 

 

– Az adatok valósnak és frissnek kell lenni. Rendkívül fontos feladat, hogy az az adatszolgáltatás, ami az intézmények részéről megvalósul minden egyes nap, az ellenőrzött adatszolgáltatás legyen – mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok még tavalyi bizottsági meghallgatásán a parlamentben, amikor arról beszélt, hogy mi a feladata a kórházak élére kirendelt parancsnokoknak.

Az azóta eltelt másfél évben azonban az adatok bár beérkeznek, jelentős részük mégsem jut vissza az egészségügyi intézményekbe.

A telítettségi adatokat minden kórház pontosan jelenti az operatív törzs irányába, tehát a pontos adatok rendelkezésre állnak, de csak az ott dolgozók tudják, hogy a saját osztályukon, saját környezetükben éppen mi a helyzet, de már adott esetben a saját kórházának egy másik épületéről már nem tudja

– nyilatkozta Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara titkára az RTL Klub Híradójának, aki szerint az az egészségügyben dolgozók munkáját jelenleg három nagy probléma nehezíti:

  • a létszámhiány,
  • a megfelelő időközönként a legújabb kutatási eredményekkel frissülő szakmai protokoll hiánya, és
  • az információhiány.

Mondhatni háborús medicina zajlik jelen pillanatban” – mondja Nagy, aki szerint nem is nekik, az egészségügynek, lenne fontos azt tudni, hogy a kórházban ápoltak közül mennyien kaptak korábban oltást:

Ez a mi munkánkat nem segítené elő, ez elsősorban azt segítené elő, hogy az embereket sikerüljön meggyőzni az oltás szükségességéről és fontosságáról.

Ám a szakmai szervezetek hiába kérik, hogy a kormány adja ki ezeket az adatokat, Nagy szerint az, hogy nem így történik, annak „kizárólag politikai oka lehet”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón azt mondta, így is mindenki ismeri a legfontosabb információkat, miszerint sok nyilatkozatból kiderült már, hogy a kórházban ápoltak és az elhunytak között az oltatlanok vannak többségben.

A Koronavírus Sajtóközpont az RTL kérdésére azt írta, hogy folyamatosan közlik a járványügyi adatokat, „a kórházban kerülés az oltatlanok esetében 4-6-szoros eséllyel következik be”.


 

 

 

forrás: blikk.hu

 

 

 

 

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?