Belföld, Hírek

Kásler-rejtély: 24 órás megfigyelés alatt tartja a miniszter házát a Készenléti Rendőrség

Büntetőeljárással összefüggésben védi Kásler Miklós miniszter budakeszi, Makkosi úti otthonát a Készenléti Rendőrség, de hogy pontosan miért erősítették meg a miniszter biztonságára ügyelő rendőri egységet, az továbbra is szupertitkos.

 

 

Nyáron tűnt fel, hogy a miniszter otthona előtt éjszakánként egy rendőrautó posztol. A különös helyzetet – mivel a miniszter nem tartozik a védett állami vezetők körébe – az ORFK igy indokolta: „A rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.” A közelben lakók szerint állítólag, ahogy azt a Blikk megírta, egyszer betörtek a miniszterhez, értékes dolgokat zsákmányoltak, ez indokolhatja a védelmet – írta meg a nepszava.hu.



Őszre azonban a járőrautót a rendőrség egy lakóbuszra cserélte, amely a bent posztoló rendőrökkel együtt 24 órás szolgálatot jelent. A lap érdeklődésére az ORFK a korábbiaktól eltérően indokolta ezt a lépést, s nem a közbiztonsági helyzetre hivatkozott: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

A közleményből az derül ki, hogy Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám hogy sértettként védelmet, avagy gyanúsítottként házi őrizetet rendeltek-e el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. Miniszterként – mint ismeretes – minden büntetőeljárás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik, ám ez ügyben a szervezet hírzárlatot rendelt el. Összefoglalva: a Kásler-ügy minden részlete minden szinten szigorún titkos. A miniszter pedig hónapok óta nem reagált a lap megkeresésére.

 

 

 

forrás: blikk.hu

 

 

 

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?