Belföld, Hírek

Több pénzt kapott a banktól mint amennyit kért

Áprilisi tréfánál többre sikerült: kétmillióval rövidítette meg a bankot. A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a neki tévedésből kifizetett pénzösszeggel távozott tavaly egy helyi pénzintézetből.

 

A vádirat szerint egy céges bankszámla felett jogosultsággal rendelkező vádlott 2020. április 1-jén egy szegedi bankfiókban 22.280.000 forintot kívánt felvenni a társaság számlájáról.

A kértösszeg helyett azonban a banki alkalmazott a pénztárban jóval többet, 24.280.000 forintot adott át neki.

A hiba észlelését követően a pénzintézet munkatársa többször is megkereste és felszólította a férfit a többletösszeg visszaadására, azonban ő erre nem volt hajlandó. A vádlott a pénzintézetnek 2 millió forint kárt okozott, mely az eddigi eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű elkövetőt jogtalan elsajátítás vétségével vádolja, melyet – annak egyéb esete mellett – az követ el, aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza. E bűncselekmény egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?