Belföld, Hírek

Nagy bejelentésre, újabb szigorításokra készül a kormány? Szokatlan időpontban tartják a Kormányinfót

Ezen a héten más időpontban kezdődik a kormány szokásos heti tájékoztatója.

 


A Blikk olvasói is megszokhatták, hogy ha csütörtök délelőtt, akkor általában Kormányinfó, és a kormány legfrissebb döntéseiről mi is rendszeresen beszámolunk folyamatosan frissülő cikkben. Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra zömmel minden héten jelentkező tájékoztatója azonban a héten szokatlan időpontban kezdődik.

A szerkesztőségünk is megkapta a meghívót és a Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve a kormányszóvivő ezúttal a szokásos délelőtt 10 óra környéki időpont helyett csütörtök délután 15 órakor ismerteti a kormány legújabb döntéseit, valamint válaszol az újságírók kérdésére.

 

A késlekedés oka akár egy maratoni hosszúságú, vagy rendkívüli kormányülés is lehet (a kormány általában szerdánként tanácskozik, de elképzelhető, hogy a héten csütörtökön tartják az ülést), és tekintve a járványügyi helyzet drámai romlását az sem zárható ki, hogy a kormány újabb intézkedésekről, szigorításokról, ne adj isten korlátozásokról dönt.

A holnapi Kormányinfón biztosan kiemelt szó esik a járvány aktuális hazai állásáról, de egészen biztosan szóba kerül a Magyar Orvosi Kamara ma kiadott figyelmeztetése is, ami szerint a kórházi intenzív osztályok összerogyni látszanak a koronavírusos betegek folyamatos beáramlása miatt.

 

forrás: blikk.hu

 



 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?