Hírek

Koronavírus: ismét kritikus határ felett a járvány, vajon lassan tényleg berobban a negyedik hullám?

Egyre emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma Amerikában a delta variáns és az oltatlanság miatt.

 

 

 




 

Az Egyesült Államokban szombatra újra százezer fölé emelkedett a 24 órán belül diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma. Ilyen magas szám legutóbb a járvány téli tetőzésekor volt.

Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója a héten a CNN-nek úgy nyilatkozott: modelljeik szerint ha nem sikerül még több embert beoltani, akkor a napi esetszámok ismét akár a több százezret is elérhetik- írja a Portfolio az AP hírügynökség információi alapján

Továbbá a kórházi ellátásra szorulók és a halálesetek száma is emelkedik. Jelenleg több mint 44 ezer ember van kórházban koronavírus-fertőzéssel, amely 30 százalékos emelkedést jelent egy hét alatt. A halálos áldozatok száma pénteken 500, míg két héttel korábban 270 körül volt.

Az újabb növekedés a gyorsabban fertőző delta variáns okozza, valamint az a tény, hogy az ország déli részén alacsony a beoltottak aránya. A délkeleti szövetségi államokban feltűnően magasabb a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek aránya, Alabama és Mississippi államokban a legalacsonyabb a lakosság átoltottsága. Azonban Floridában is különösen nagy arányú az új esetek számának emelkedése. A kórházak túltelítettek, Jacksonville egyes kórházaiból kénytelenek hazaküldeni koronavírusos betegeket azért, hogy felszabadítsanak ágyakat a még súlyosabb állapotban lévő fertőzötteknek.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?