Belföld, Hírek

Orbán Viktor: minden magyart megsértett Biden

Budapest – Interjút adott a Fox News amerikai hírcsatorna sztárriporterének, Tucker Carlsonnak Orbán Viktor miniszterelnök.

 

 

 




 

A magát trumpistának valló tévés megmondóember, aki a héten Magyarországról sugározza a műsorait, először arról érdeklődött, hogy Orbán miért kezelte másként a 2015-ös menekültválságot.

A miniszterelnök szerint ez volt az egyetlen logikus döntés. – Ha valaki a magyar állam engedélye nélkül átlépi az ország határát, akkor meg kell védeni magunkat, és megálljt kell parancsolni – fogalmazott Orbán.

Tucker Carlson rákérdezett arra, hogy mit szól ahhoz, hogy Joe Biden amerikai elnök egy korábbi tévéinterjújában gazember diktátornak nevezte őt. Orbán szerint ezzel Biden minden magyart megsértett.

– Ez személyes sértés a magyarokkal szemben, de mivel az Egyesült Államok elnökéről van szó, nagyon szerénynek és tisztelettudóknak kell lennünk – mondta a kormányfő, hozzátéve: nem akarják lerombolni a kétoldalú kapcsolatokat az Egyesült Államok és Magyarország között, amelyek „alapvetően nagyon jók”, a politikát leszámítva minden rendben van.

Végül azt a kérdést kapta Orbán, aggódik-e, hogy a jövő évi választásokat nemzetközi beavatkozás zavarhatja meg. – Nem aggódunk, hanem felkészültünk, tudjuk, hogy ez történik majd – válaszolt Orbán, aki szerint a nemzetközi baloldal támadást indít majd ellenük, ám szerinte a balliberális kormánynak is jobb, ha egy erős és sok ember által támogatott kormánya van Magyarországnak, mintha egy új vezetés destabilizálná a helyzetet.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?