Belföld, Hírek

Tállai András szerint 1500 milliárd ember kapott oltást eddig Magyarországon

„Már több mint 1.500.000 millió ember kapott oltást Magyarországon” – szerepelt a Pénzügyminisztérium államtitkárának Facebook-oldalán megosztott fotón. A posztot azóta törölték.

 

 

 


A kormány sokszor elmondja, és a koronavírus statisztikái közül is mindig kiemelik, hogy Magyarországon jól halad az oltakozás, Európában még mindig a legjobbak között vagyunk átoltottság tekintetében.

Tállai András Facebook-oldalán szombaton azonban egy elég furcsa poszt jelent meg az oltakozást illetően – szúrta ki a 24.hu.

A Pénzügyminisztérium államtitkárának oldalán ugyanis megosztottak egy fotót, amelyen az szerepelt: „Már több mint 1.500.000 millió ember kapott oltást Magyarországon”.

Ez viszont azt jelenti, hogy 1500 milliárd oltásnál tartunk itthon, ami egyébként nagyjából a Föld lakosságszámának 200-szorosa.

Tállai Facebook-oldalán azóta cserélték a képet a pontos számra – ami természetesen másfél millió beoltott embert jelent. Mivel a reakciók és ironikus kommentek azonban továbbra is az eredeti számokhoz érkeztek, a posztot azóta teljesen törölték az oldalról.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?