Külföld

Bezárták Vuhant a delta variáns terjedése miatt – A kínai pánikvásárlók újra megrohamozták a boltokat

Sajnálatos módon még mindig nem lélegezhetünk fel a koronavírus okozta rémálomból. Annak ellenére, hogy ma már jóval kevesebben betegednek meg, illetve hunynak el, az átoltottság miatt még mindig nagy a pánik egyes országokban és városokban.

 

 

 




 

 

Nem is olyan régen ütötte fel a fejét a koronavírus delta variánsa, ami komoly fenyegetést jelent az emberekre nézve. A kínai hatóságok mindent megtesznek, hogy megfékezzék az esetek növekedését. Úgy ahogy annak idején is a lezárásokkal sikerült csökkenteni a megbetegedések úgy most is ehhez folyamodtak. Mára mér több, mint 20 várost zártak le és bizony köztük van Vuhan is, mely az eredeti Covid-19 epicentruma volt.

Vuhan lakói egyből pánikba estek, ezért megrohamozták a boltokat és szupermarketeket, hogy újra feltankolják a készleteiket. A tisztviselők persze igyekeznek fenntartani a rendet és „megnyugtatni a városlakókat”. Ígéretet tettek, hogy stabilan tartják az árakat, és gondoskodnak az üzletek megfelelő felszereltségéről.

 

 

 

 




 

 

 

Kínában több várost is egyből bezártak, hogy meggátolják a vírus terjedését, és nem is olyan régen csatlakozott ehhez a megmozduláshoz a 11 millió fős Vuhan is. Kedden este nyolc órakor regisztráltak egy esetet, így még mielőtt más is megfertőződhetett volna gyorsan elszeparálták az illetőt és bezárták a várost.

A tavalyi év során 76 napig volt bezárva, majd május közepén, mikor már nem regisztráltak új beteget és esetet akkor enyhítettek. A rettegett delta variáns viszont eddig több, mint 20 városban megjelent.

A szakértők úgy gondolják, hogy Nanjing városában alakulhatott ki először. A reptér takarítói megfertőződte miután kitakarítottak egy Oroszországból érkezett gépet. A félelem és a bizonytalanság miatt kínaiak milliói tartózkodnak otthonukban. De nemcsak a városok, hanem azon belül egyes lakótelepek is le vannak zárva.

Emellett folyamatosan tesztelik az embereket, hogy kiderítsék van-e aktív fertőzött. Peking önkormányzata például már több millió lakost tesztelt le.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint 90 új esetet igazoltak az elmúlt 24 órában.

Kína eddig összesen 93.193 megerősített esetet regisztrált, az összesített halálesetek száma pedig 4636 volt.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?