Hírek, Külföld

40 fokos láza volt és erősen köhögött: mégis edzőterembe és munkahelyre járt és szétfertőzött mindenkit

Akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat az a spanyol férfi, aki 40 fokos lázzal, és gyötrő száraz köhögéssel járt dolgozni, illetve edzeni napokig.

 

 

 




 

A 40 éves férfi azt követően is bement a munkahelyére, illetve edzeni is lejárt miután napokon keresztül köhögött és 40 fokos láza volt. A maszkját gyakran lehúzva viselte, az aggódó kollégáinak meg azt mondogatta két köhögés között, hogy meg fogja fertőzni őket koronavírussal – írja a BBC.

Kollégái persze kérték, hogy menjen haza, de ő csak azért is bejárt a munkahelyére. Aztán PCR-teszt elvégzésére kötelezték, ami kimutatta, hogy valóban koronavírusos. Miután ezt munkatársai megtudták, azonnal riasztották a hatóságokat.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a felelőtlen férfi több tucat embert is megfertőzött: hivatalosan 5 kollégája és az edzőteremben 3 ember is miatta fertőződött meg, sőt, az így megfertőzöttek hazavitték a vírust, és további 14 családtag kapta el a vírust, köztük egy hároméves gyerek is. Szerencsére azonban senki nem halt meg. Eddig…

 

 

 

 

forrás: noizz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?