Hírek, Külföld

Ismét komoly emelkedést mutatnak a koronavírus-fertőzések számai: az USA-t már elérte a negyedik hullám

A COVID-19 esetek megduplázódása az elmúlt két hétben arra utal, hogy az Egyesült Államokat elérte a koronavírus negyedik hulláma.

 

 

 

 

 


Eddig úgy tűnt, csak izolált gócpontokról van szó Amerikában, azonban most igencsak arról lehet szó, hogy az egész országot elérte a koronavírus negyedik hulláma.

Az USA mind az 50 tagállamában fokozatosan emelkedik a fertőzöttek, a kórházban ápoltak és a betegség következtében elhunytak száma is. Ennek következtében több helyen, többek között Los Angelesben is új korlátozó intézkedéseket vezettek be-írja az Index

Az USA Today információi szerint a vírus valószínűleg a be nem oltottakat célozza meg, beleértve a gyermekeket is. Egy amerikai járványügyi szakértő szerint nem valószínű azonban, hogy visszatér az ország az első hullámok fertőzöttségi szintjéhez, ugyanis a lakosság többsége immunis a vírussal szemben.

A COVID-19-szel jelenleg kórházban ápoltak több mint 99% -a nem oltott. Gyakorlatilag minden betege oltatlan, és mindenki sajnálja, hogy nem kapta meg a valamelyik vakcinát.

A kórházi kezelések napi 500 körül mozognak, az Egyesült Államokban a fertőzések több mint kétszeresére növekedtek június 22. hete óta. Az összes eset 48 államban nőtt, és a halálesetek is egyre emelkedni kezdenek. Ennek ellenére a fertőzési arány 90% -kal alacsonyabb, mint a januári csúcson volt.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?