Belföld, Hírek

Budapesten és négy megyében működő drogkereskedő hálozatot számoltak fel, a lefoglalt kábítószer piaci értéke hatalmas – videón a rajtaütés

Az akciósorozat eredményeként Budapesten, valamint Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyék egyes településein kábítószer-kereskedőket és fogyasztókat is eljárás alá vont a hatóság. A lefoglalt drog feketepiaci értéke közel 40 millió forint.

 

 

 

 


A pátyi H. Sándor megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy hosszabb időszakon keresztül kábítószerrel kereskedett. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) pécsi osztály nyomozói 2021. május 17-én Budakeszin fogták el, amint éppen kábítószert adott el az egyik vásárlójának. A férfi lakóhelyén és munkahelyén tartott kutatás során 86 gramm kokaint és 8,5 kg – az elsődleges szakértői vélemény alapján – amfetamint, valamint az anyag adagolásához és csomagolásához szükséges eszközöket találtak a nyomozók. Vagyonvisszaszerzés keretében 14 millió forintot foglaltak le. H. Sándor gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe került, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

A mattyi lakosú P. Lászlóval szemben a Siklósi Rendőrkapitányság 2021. február 2-án indított büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A nála tartott házkutatás során 3 gramm amfetamin, 134 gramm marihuána illetve 980 gramm, a kábítószer tömegének növeléséhez, hígításhoz szükséges por, valamint a kábítószer fogyasztásához és porciózásához szükséges egyéb eszközök kerültek elő. A férfi jelenleg letartóztatásban van.

Mivel P. László feltehetően H. Sándortól szerezte be a kábítószerek egy részét, ezért a két ügyet egyesítették, és a KR NNI NBEFO pécsi osztálya folytatta tovább a nyomozást – írja a rendőrség a hivatalos oldalán.

A rendőrök azt is felderítették, hogy P. László a kábítószerek további részét a budapesti K. Györgytől szerezte be, aki azt a kistarcsai Cs. Reginától kapta. A nő forrása pedig a budapesti O. Károly volt. Mindhármukat 2021. július 1-én fogták el Budapesten és Kistarcsán. Lakóhelyeiken a kutatások során 600 gramm – az elsődleges szakértői vélemény alapján – amfetamint, valamint a fogyasztáshoz, terjesztéshez használt eszközöket találtak. A három terjesztő közül kettő bűnügyi őrizetbe került, a rendőrség előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

A lefoglalt kábítószer piaci értéke nagyjából 40 millió forint / Fotó: Police.hu

Minden dílernek több vásárlója volt, eddig 19 – az említett megyékben és a fővárosban élő –fogyasztót azonosítottak a nyomozók. Őket kábítószer birtoklásával gyanúsítják. A jelenlegi adatok szerint P. László 18 éven alulinak is adott el kábítószert.

A saját vevőkörrel rendelkező terjesztők az értékesítési láncolat révén álltak egymással kapcsolatban, mindannyian főként amfetaminnal kereskedtek.

Az ügyben a KR NNI NBEFO pécsi osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?