Belföld, Hírek

75 ezer forintos büntetést kapott egy szombathelyi rokkantnyugdíjas, mert nem volt rajta maszk az utcán

Egy szombathelyi lakos még májusban sétált a Sas utcában, a Zanati úti ideiglenes szállására tartott, amikor megállították a rendőrök, mivel nem volt rajta maszk. Az ugytudjuk.hu-nak a rokkantnyugdíjas férfi elmesélte, hogy rögtön elismerte a szabályszegést, majd azt is vállalta, hogy kifizeti az helyszíni bírságot.

 

 

 

 


Ilyen esetekben a rendőr dönthet a figyelmeztetés mellett, de ha mindenképpen pénzbüntetést szeretne kiszabni, akkor ennek legalacsonyabb mértéke 5 ezer forint.

Miklós viszont egy 75 ezer forintos csekket kapott. Elmondása szerint ezt az összeget a járőrök azzal indokolták, hogy a születési éve 1975. 

Elmondta, hogy bár neki ennyi pénze nincsen, megpróbálja részletekben kifizetni, ha pedig úgy sem megy, akkor elzárással rendezi majd a csekket.

A rendőrség nem cáfolta a 75 ezer forintos büntetés tényét, válaszukban megjegyezték, hogy helyszíni bírságot szabtak ki, és

a szabálysértés elkövetésének tényét a személy elismerte, az intézkedéssel szemben panaszt nem nyújtott be, annak felülvizsgálatát nem kérte.

Megjegyzik azt is, hogy a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint, szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértések esetén háromszázezer forint.

A koronavírus járvány alatt nyilvánosságra került egy-két hasonló történet, ilyen volt például az az eset, amikor egy nyírlugosi nő 200 ezer forintos büntetést kapott, mert nem hagyta abba a szemétszedést.

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?