Belföld, Hírek, Internet

Megkérdeztük: miért törölte a Facebook a Mi Hazánk Mozgalom oldalát?

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnökével beszélgettünk.

 

 

 




 

Mint megírtuk, a Facebook letörölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát.

Kedden közölték, hogy a Facebook törölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát. Mi történt?

Mindenféle komolyabb előzetes jelzés nélkül egyszer csak törölték a párt 56-os rendezvényének eseményét, utána pedig jött egy újabb üzenet, hogy mivel a rendezvényt megosztottuk a Mi Hazánk oldalán is, visszavonták annak láthatóságát.

Tavaly az EP-kampány finisében törölték az ön bő 200 ezer követővel rendelkező oldalát is. Azt nem építette újra. Ez a párt esetében máshogy lesz?

Nem is tudtam volna. Még álnéven sem tudok létrehozni profilt a saját gépeimről, mert figyelik az IP-címemet és rögtön törlik. Meg lehet próbálni a párt esetében, de nem hiszem, hogy ez másként lenne. Sokszor azért is tiltás jár, ha valaki leírja a nevemet vagy a képemet megosztja, épp ezért például az 56-os eseményünk kiírásában is meglepetésvendégként szerepeltem.

Tavasszal beperelte a techóriást. Hol tart most az ügy?

Hamar kiderült, hogy nincs a Facebooknak képviselete Magyarországon, így a Szegedi Törvényszék csak Dublinban tudta megtalálni őket. A periratokat viszont ott sem voltak hajlandóak átvenni, mondván, magyarul van. A bíróság ezért felszólított engem, hogy helyezzek letétbe 300 ezer forintot, amiből lefordítják angolra a szöveget. Ezt most újra elküldték Dublinba.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?