Belföld, Hírek

Megalakult a legújabb operatív törzs

Szijjártó Péter szerint a magyar gazdaság helyzeti előnyben van, amit ki kell használni.
 
 
 

A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk aprópénzre– ecsetelte Szijjártó Péter azt követően, hogy kedden Budapesten megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs.

A külgazdasági és külügyminiszter legújabb videójában arról beszélt, hogy az idén el kell érnünk az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, annak érdekében, hogy a kormány támogatást tudjon adni a magyar családoknak a személyi jövedelemadójuk visszatérítésével.

A politikus úgy vélekedett, hogy a sikeres oltási kampánnyal Magyarország komoly versenyelőnyre tett szert, de a versenyt még nem nyertük meg. Márpedig a járvány utáni új világgazdasági korban hatalmas vetélkedés indul meg az országok között a gyártási és szolgáltatási kapacitásokért, a tőkéért, a képzett munkaerőért, illetve verseny az adórendszerek között.

Szijjártó hangsúlyozta, az eddigi sikerek a gyors döntéseknek köszönhetőek és ezt az előnyünket most is szeretnénk kihasználni. Ebben a helyzetben a következő hetekben számos olyan javaslattal fog a kormányzat előállni, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét.

Minél több beruházás érkezzen Magyarországra, ezek a fejlesztések a magyar embereknek nyújtsanak megélhetést és folyamatosan növeljék a magyar gazdaság hozzáadott értékét és technológiai színvonalát.

 

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?