Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Exkluzív! Megszólalt Lajcsi arról, hogy hét év börtönt kértek rá: „Még jó, hogy megszüntették a kivégzést…”

Hét év letöltendő börtön – ez a brutális büntetés réme lebeg Lagzi Lajcsi feje felett! Közműlopási ügye mai tárgyalásán ezt tartotta méltányosnak kiszabni rá pere ügyésze. Lajcsi azonban nem fél attól, hogy börtönbe kerül: szerinte győzedelmeskedni fog az igazság.

 

 

 


A Blikknek Lajcsi most kommentálta a tárgyaláson elhangzottakat és a vád képviselőjének szavait, azt mondta: tiszta lelkiismerettel várja az ítéletet. Mint mondta, cseppet sem lepődött meg az ügyész vádbeszédét hallva, de nincs benne semmi félelem, emelt fővel várja a folytatást.

– Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és el a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit – mondta a zenész lapunknak. – Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve.

Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések…Persze az, hogy ő mit kér, az nem jelent ítéletet, majd bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog.

A mai tárgyaláson – noha nem számszerűsítette pontosan – a vád képviselője azt mondta: az ilyenkor kiszabható 2-12 év börtönbüntetés középértékét javasolja kiróni a zenészre – ez pedig hét évet jelent. Vádbeszédében az ügyész azt is közölte: Lajcsi feleségére is letöltendő börtönt javasol, de itt beérné az alsó értékkel, amely két év.

A zenészt és nyolc társát víz-gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell. Ügyük – melynek lényege az, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt – 2015 óta húzódik. Lajcsi korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?