Belföld, Hírek

Karácsony Gergely vesztett, kártérítést kell fizetnie Tiborcz Istvánnak

Pert vesztett Karácsony Gergely főpolgármester Tiborcz Istvánnal szemben. Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie.

 

 

 




 

A bíróság szerint jogsértés volt Karácsony Gergely részéről, hogy választási kampányában a „Tiborcz-adó” kifejezést használta – írja az Index. Karácsony Gergelyt eltiltották a további jogsértéstől és nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Tiborcz Istvántól, sőt, kártérítést kell fizetnie. Az ítélet jogerős, Karácsony Gergely csak rendkívüli jogorvoslattal élhet, a Kúriánál.

Karácsony 2020. decemberében posztolt arról, hogy akárhányszor leírhatja, hogy Tiborcz-adó, a bíróság azonban most ennek ellenkezőjét mondta ki. Tiborcz azért indított személyiségi jogi pert Karácsony ellen, mert az önkormányzati választás kampányában a politikus Tiborcz-adónak nevezte az ingatlanok helyi adóját.

A bíróság szerint Karácsony politikai haszonszerzésre használta Tiborcz nevét, a névvel kapcsolatos akkor épp negatív értékítélet kihasználásával szerzett választókat. Csakhogy, Tiborcz István nem közszereplő attól, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje.

„A kampányom során a közösségi médiában több alkalommal is súlyosan megsértettem Tiborc István névviseléshez fűződő jogát, amikor az általam bevezetni kívánt adónemet róla neveztem el. Mindezért elnézést kérek.” – ilyen tartalmú nyilvános közleményt kell kiadnia a főpolgármesternek, és törölnie kell a jogsértő tartalmakat, amiket létrehozott. Ezen felül félmilliós kártérítést kell fizetnie Tiborcz számára.

Tiborcz István a portálnak küldött közleményében azt írta:

„Őszintén remélem, hogy Karácsony Gergely főpolgármester tiszteletben tartja a bíróság jogerős döntését és a jövőben tartózkodik a további politikai haszonszerzés céljából elkövetett jogsértésektől. Továbbá, eleget tesz a bíróság által előírt nyilvános bocsánatkérésnek is.”

 

Karácsony Gergely később a Facebookon reagált az ügyre:

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?