Belföld, Hírek

Koronavírus: a negyedik hullámtól tart a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás elmondta, hogy az oktatást csak akkor lehet biztonságosan újraindítani, ha a tanárok teljesen védettek a koronavírus-fertőzés ellen. Hozzátette, hogy a pedagógusok 75 százaléka már regisztrált a védőoltásra.

 

 

 

 


Öt szakszervezet (a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete, illetve a Vegyipari Szakszervezet) szerint a második oltás után lenne a legbiztonságosabb a nyitás, mivel az első dózis nem nyújt akkora védelmet. Emellett a fertőződés számai is megugorhatnak, ami egy negyedik hullámhoz vezethet – írja az Index.

Az alelnök közölte, hogy május első hetére visszatérhet a régi oktatási rendszer, ahol már az érettségi vizsgák is nyugodtan lemehetnek. Hozzátette, hogy az újraindulás akkor támogatható, ha a napi halálozások száma száz fő alá csökken.

A szakember elismerte, hogy mostani oktatás jelenlegi formája komoly kihívást jelent a szülők számára, hiszen a gondviselőnek az otthoni munka mellett felügyelni is kell a gyerekére. Jelen körülmények között április 19-én kinyithatnak az oktatási intézmények.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?