Belföld, Hírek

Azonnali hatállyal hazarendelték a magyar nagykövetet

Mesterházy Attila egy videót osztott meg Facebookon, amelyben arról beszél: választ vár a külügyminisztertől arra, miért rendelték azonnali hatállyal haza Magyarország bangkoki nagykövetét, akinek egyébként még nem járt le a terminusa.

 

 

 




 

Újabb nagyköveti botrány a Külügyminisztériumban? – ezzel a címmel osztotta meg a videót az MSZP országgyűlési képviselője. Arról is beszél, hogy a nagykövet korábban helyettes államtitkár volt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Mint fogalmaz, ugyanaz a helyzet, nagy a hallgatás, de nagy a sietség is, hiszen a jövő hétre már a külügyi bizottság az új bangkoki nagykövet meghallgatását is tervezi. Felidézte, hogy nagy volt a hallgatás Kaleta Gábor volt perui nagykövet esetében is nemrég.

A szocialista politikus most nyilvánosan választ vár arra, hogy mi a hazarendelésének az oka, valóban van-e mögötte” bármilyen botrány”, amiről a közvéleménynek, vagy legalábbis egy külügyi bizottsági tagnak tudnia kell. Azt is hozzátette végezetül, hogy az a hír járja, hogy az illetőt már a külügyminisztériumból is eltávolították.

 

Frissítés:

Az üggyel kapcsolatos megkeresésre válaszolt a Külgazdasági és Külügyminisztérium:

„Bus Szilveszter 1991 óta volt a Külügyminisztérium állományában. Bangkoki külszolgálata 2021. április 30-án lezárult, már nincs a KKM állományában. A volt nagykövettel szemben semmilyen eljárás nincs.”



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?