Celeb / Híresség, Érdekes, Film

Hogyan néz ki az a 20 ember, akik a kedvenc karaktereinket szólaltatták meg

Dwayne “The Rock” Johnson (A Szikla) úgy véli, hogy a szinkronizálás a legnehezebb színészi karrier, és miközben Maui-t szinkronizálta a Vaiana-ban, folyamatosan azt kérdezte, hogy jól teljesít-e. Megértjük: a színészek a színfalak mögött maradnak, és csak a hangjukat adják az animált karaktereknek. Ez az egyetlen eszközük, hogy a megfelelő érzelmeket továbbítsák és a szereplőket életre keltsék. Mindannyian ismerjük a hangjukat, de fogalmunk sincs, kik ők. Kíváncsiak lettünk, és meg akartuk tudni, kik a kedvenc karaktereink mögött álló emberek. És itt vannak az eredmények!

 

 

 

1.Mavis a Hotel Transylvania-ból – Selena Gomez

Érdekes módon Miley Cyrus volt az, akinek eredetileg meg kellett volna szólaltatnia Mavis-t, ám végül Selena Gomez kapta a szerepet.

2.Barley az Előre című filmből – Chris Pratt

3.Rapunzel az Aranyhaj és a nagy gubancból – Mandy Moore

Kiderült, hogy Mandy Moore csak akkor találkozott Zachary Levi-vel, aki Eugene-nek kölcsönözte a hangját, amikor fel kellett venniük a duettjüket. Soha nem találkozott viszont Donna Murphy-vel, aki Nyanya Banyát, a karaktere anyját szólaltatta meg.


4.Vanellope a Rontó Ralphból – Sarah Silverman

Vanellope karakterét Sarah Silverman emlékirata inspirálta, és ezért a rendező őt választotta a karakterhez.

5.Hablaty az ’Így neveld a sárkányodat’-ból – Jay Baruchel

6.Lilo a Lilo és Stitch-ből – Daveigh Chase

7.Riley az Agymanókból – Kaitlyn Dias

Kezdetben Kaitlyn Dias csak egy próba hang volt Riley számára, ami azt jelenti, hogy a hangját felhasználták a fejlesztési szakaszhoz, és a karakterhez később új szereposztást tartottak volna a végső filmhez. A producereknek azonban annyira tetszett, hogy őt tartották meg Riley tényleges hangjának.


8.Tiana ’A hercegnő és a béká’-ból – Anika Noni Rose

Anika Noni Rose 37 éves volt, amikor a 19 éves Tianának kölcsönözte a hangját.

9.Mulan a Mulan-ból – Ming-Na Wen

Mulan dalait egy másik színésznő, Lea Salonga adja elő. Meghallgatták a tényleges hangra is, de úgy döntöttek, hogy a hangja nem elég mély, ezért a beszédes rész Ming-Na Wen kapta.

10.Vaiana a Vaiana-ból – Auli’i Cravalho

Vaiana szerepe volt Auli Cravalho színészi debütálása. A szerepet a Disney globális castingjának eredményeként nyerte el.

Társsztárjával, Dwayne “A Szikla” Johnsonnal, aki Maui-t szinkronizálta először egy fotózáson találkozott, miután az összes hangmunka befejeződött.

11.Judy a ’Zootropolis – Állati nagy balhé’-ból – Ginnifer Goodwin

12.Nick a ’Zootropolis – Állati nagy balhé’-ból – Jason Bateman

13.Merida, a Merida, a bátorból – Kelly Macdonald

Kelly Macdonald akkor kapta meg a szerepet, miután Reese Witherspoon ütemezési konfliktusok miatt elutasította azt.

14.Miguel a Coco-ból – Anthony Gonzalez

Eredetileg Miguelnek csak gitározni kellett, nem énekelni. De amikor a rendező rájött, hogy Anthony Gonzalez nagyszerű énekes, úgy döntött, hogy a tehetségét kihasználja a filmben, és Miguel énekelni kezdett.

15.Baymax a Hős6os-ból – Scott Adsit

16.Remy a L’ecsó-ból – Patton Oswalt

Patton Oswalt-ot azután választották ki, miután Brad Bird meghallotta a stand-up műsorát az étlapról a Black Angus Steakhouse-ban.

17.Gru a Gru-ból – Steve Carell

A filmgyártók csak komikus improvizációs színészekre vágytak, akik közül Steve Carell volt az egyik. A színészeket filmre vették a részük felolvasása közben, és egyes mozdulataikat és arckifejezéseiket animálták.

 

 

 

 

18.Illana, A Hihetetlen családból – Sarah Vowell

A film írója és rendezője, Brad Bird hallotta Sarah Vowell-et a Public Radio International-ben, és úgy érezte, hogy a hangja tökéletes lenne Violet-nek. Még meg is kellett győznie a nőt, hogy vállalja el a szerepet.

19.Anna a Jégvarázsból – Kristen Bell

Ebben a filmben Kristen Bell megvalósította gyermekkori álmát, hogy egy animált karaktert szinkronizáljon. Erre vágyott, miután megnézte a Kis hableányt és Aladdint, amikor kicsi volt, és még fel is vette őket. Egyébként ezek a számok segítettek elnyerni Anna szerepét.

20.Elza a Jégvarázsból – Idina Menzel

Idina Menzelt meghallgatták Aranyhaj és a nagy gubancban Rapunzel szerepére. Abban az időben nem kapta meg ezt a részt, de egy casting rendező rögzítette meghallgatását, és 2 évvel később megkapta Elza szerepét.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?