Belföld, Hírek

Pénzbírság Grófo temetése miatt: túl nagy volt a gyásznép – Itt a rendőrség közleménye

Nem tartotta be a védelmi intézkedéseket a Grófo művésznéven ismertté vált idősebb Kozák László temetését végző szolgáltató, ezért pénzbírsággal sújtották – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden az MTI-t.

 

 

 
 

Gál Kristóf közölte: a rendőrség a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzése során megállapította, hogy a rendezvény szervezője – jelen esetben a temetkezési szolgáltató – a vonatkozó kormányrendelet előírásainak nem tett eleget, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében a védelmi intézkedések be nem tartása miatt a szolnoki rendőrkapitányság pénzbírságot szabott ki.

A szóvivő a bírság mértékét nem ismertette. Ugyanakkor hangsúlyozta: „a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból – a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve –, tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek”.

A november 11-én életbe lépett kormányrendelet értelmében a temetésen jelenlévők száma nem haladhatja meg az ötven főt. A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy ennek a védelmi intézkedésnek a betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

A december 3-án 49 éves korában koronavírus okozta szövődmények következtében elhunyt Kozák Lászlót négylovas hintóval kísérték az utolsó útjára.

Mint megírtuk, tucatnyi biztonsági emberrel, kordonokkal próbálták a több száz fős gyászoló tömeggel betartatni a járványügyi szabályokat, ami lehetetlen küldetés volt. A meghatározott ötven embernél jóval többen kísérték utolsó útjára idősebb Kozák Lászlót, a közkedvelt muzsikust. Az ország különböző szegleteiből érkeztek a gyászolók, százak siratták a folklór mesterét.

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?