Belföld, Hírek

Újabb Pfizer-akciót hirdet a kormány, felnőttek is jelentkezhetnek

A 16-18 éves regisztráltak hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik az oltásukat.

 

 

 

 


Lankadhat az oltási kedv, mert Újabb Pfizer-akciót hirdet a kormány. A Népszava azt írja, hogy vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára.

A lap szerint akik már regisztráltak oltásra, azok élhetnek ezzel a lehetőséggel. Ők majd kapnak egy sms-t, és így léphetnek be az időpont-regisztrációs oldalra. Az intézmények a déli óráktól élesíthetik saját időablakaikat.

A 16-18 éves regisztráltak hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását a Pfizer-vakcinával. Az ő beoltásuk után, pénteken kaphatják a Pfizert a foglalható időpontokon a felnőttek az oltópontokon.

Gulyás Gergely korábban megígérte, hogy elérhetőek lesznek a Pfizer és Moderna vakcinák, hetente átlagosan 120–180 ezer oltóanyag várható ebből a két típusból összesen a jövő héttől.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?