Belföld, Hírek

Új kormányrendelet: a home office május 10-től nem lesz ajánlott

Május 10-től nyitnak az iskolák és a munkahelyek, a kormány pedig már nem kéri arra a munkáltatókat, hogy részesítsék előnyben az otthoni munkavégzést.

 

 

 




 

Május 10-től a lépcsőzetes nyitás újabb lépése, hogy a közigazgatásban dolgozók számára nem lesz ajánlott a home office munkavégzés – jelent meg az új rendelet csütörtök este a Magyar Közlönyben.

Az új intézkedések az eddigi korlátozások feloldásának negyedik lépcsőjét képezik, a munkavégzés mellett az iskolákat és a sportlétesítményeket is érinti.

A rendelet hatályba lépésétől, azaz május 10-től

visszatérnek az általános iskolák felső tagozatosai, a gimnazisták és a szakképzősök is az iskolákba, a digitális tanrendről pedig az év végéig ismét személyes oktatásra térnek át.

Ezzel együtt a közigazgatásban dolgozók számára is véget ér az ajánlott home office munkarend. Ahogy a rendelet fogalmaz:

„a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés és a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására, megszüntetésre kerül.”

Emellett lehetővé válik az óvodások és iskolások esetében a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák használata szervezett keretek – azaz testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás – között.

Egyben azzal kapcsolatban is rendelkezik a kormány, hogy “a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.”

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?