Belföld, Hírek

Gulyás: A nem védetteknek minimum augusztusig maradnak a korlátozások

Egész Európában zajlik egy vita arról, hol szabad és hol nem szabad különbséget tenni beoltottság alapján, Magyarországon a nemzeti konzultációra adott válaszokon alapul ez – hangzott el a kormányinfón.

 

 

 

 


4 hét alatt közel 2 millió első oltást adtak be, sikerült a harmadik hullámot megtörni, ennek köszönhetően folytatódhatott az újraindítás – kezdte Gulyás Gergely a csütörtöki korményinfót.

Elmondása szerint Magyarország Európában elsőként szerezhette vissza a szabadságát, ez persze még nem teljes, de aki beoltatja magát, visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét.

Egész Európában zajlik egy vita arról, hol szabad és hol nem szabad különbséget tenni beoltottság alapján, Magyarországon a nemzeti konzultációra adott válaszokon alapul ez – fogalmazott a miniszter.

A járvány azonban továbbra is velünk van, ezért a korlátozások augusztusig biztos fennmaradnak a nem védetteknek, ideértve például a koncertek, szállodák, fesztiválok látogatását.

Ami a vakcinaszállítmányokat illeti, Moderna és Pfizer az érkezés arányában áll rendelkezésre, ezen a héten kevés lesz, mivel majdnem mindet félreteszik második oltásokra és a 16-18 éveseknek

Jövő héttől átlagosan 120-170 ezer Pfizer és Moderna áll majd rendelkezésre első oltásra hetente.

Az összes regisztrált kb. 8 százalékát már beoltották, kevesebb mint 1 millió regisztrált nem került még sorra.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?