Belföld, Hírek

Már biztos: Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje.

 

 

 




 

Ahogy arról a Blikk beszámolt, a korábbiakban már sejteni lehetett, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára lesz. A párt a meghívójában a héten azt írta:

„Anyák napján bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát. Ő mindig ott van, ahol az emberek. Kérdez és meghallgat”.

A DK vasárnap egy online esemény keretei között jelentette be, immáron hivatalosan is, hogy Dobrev Klára indul a DK színeiben az előválasztáson.

Döntöttem kedves barátaim, készen állok. Talán soha nem álltam még ennyire készen

– jelentette ki Dobrev.

Az eseményen elmondta, az ember az életében sokszor olyan döntések előtt áll, amikor nem szabad arra hallgatni, ki mit tanácsol, hanem mindenkinek saját magában kell érezni, hogy készen áll-e a feladatra.

„Készen állok, hogy a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP támogatásával új európai köztársasági korszak köszöntsön Magyarországra” – mondta Dobrev, illetve azt is elárulta, hazánkat vissza kell vinni a történelem főutcájára, mivel „mi magyarok európaiak vagyunk minden ízünkben”.

Elmondta, hogy csak ott lehet erős állam, ahol maguk a közösségek is erősek és büszkék. Állítása szerint Orbán a nyelvi, kulturális hagyományból akarja Magyarországot „kirángatni” és minél inkább Oroszországhoz és Kínához kötni, viszont ez „történalmi árulás” lenne. A járványhelyzet alakulásával kapcsolatban elmondta, „a szemünk láttára esett szét a magyar állam”, mivel a koronavírus miatt rengeteg magyar halt meg. Hozzátette: „Orbán Viktor és politikája nemzeti tragédiába sodorta Magyarországot”.

Eddig egyébként három ellenzéki politikus jelezte, hogy indul az ellenzéki előválasztáson, amelyen kiválasztják Orbán Viktor kormányfő kihívóját. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, illetve Fekete-Győr András, a Momentum vezetője. Rajtuk kívül Karácsony Gergely főpolgármester is ringbe szállhat.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?