Belföld, Hírek

Megvan a négymillió beoltott: Orbán robbantotta vakcinométert

Orbán Viktor robbantotta a vakcinométert a Facebook-oldalán: megvan a 4 millió beoltott.

 

 

 

 


Beoltották a 4 milliomodik embert Magyarországon. „Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!” – írta a Facebookon a miniszterelnök.

A reggeli adatok szerint a beoltottak száma 3 913 550, volt, ám a kormány pénteken tömeges oltásba kezdett. Bejelentették, hogy Pfizer-vakcinára is lehet regisztrálni, illetve a miniszterelnök a reggeli interjújában úgy fogalmazott: pénteken lehet Pfizer-vakcinával is oltani, de csak ma, a töbit elrakják az érettségi utánra a fiataloknak.

Ezután tömegek próbáltak hozzájutni a a Pfizer-vakcinához, aminek eredményeképpen – az operatív törzs szerint túlterheléses támadás miatt – összeomlott a regisztrációs oldal.

Az emberek regisztráció nélkül is elindultak az oltópontokra, ahol ma végeláthatalan sorokban várták, hogy sikerrel járjanak. A Honvédkórháznál készült videónkat itt nézheti meg.

A négymillió beoltott elérése azért fontos, mert ehhez kötötték az újranyitás következő lépcsőjét. Szombaton ennek köszönhetően a budapesti állatkert is kinyit, több fürdővel együtt.

Holnaptól a következő lazítások jönnek a jelenlegi korlátozásokhoz képest:

  • A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni
  • Védettségi igazolvánnyal este 11 óráig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik
  • A védettek szállodákba is mehetnek, ahová a gyermekeket is magukkal vihetik
  • A szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek
  • A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig sportrendezvényekre is mehetnek. A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?