Belföld, Hírek

Viharokkal, sok esővel tör be a hidegfront: 10-12 fokkal lesz hűvösebb

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt, amelyek csütörtökre hozzák meg az országos lehűlést.

 

 

 

 

 




Szerdán egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, csütörtökre mindenhol jelentősen visszaesik a csúcshőmérséklet – írja előrejelzésében az Időkép.

Szerdán este egy hidegfront érkezik északnyugat felől, mely futó záporokat, elszórt zivatarokat hoz magával, viszont a jelenlegi számítások szerint a Tiszántúlra napközben még nem érkezik meg a csapadék.

A front előtt a délnyugati, mögötte az északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A nyugati és az északnyugati tájakon már megkezdődik a lehűlés, így ott aznap 19-22 fok közötti maximumokra van kilátás, máshol viszont még 23 és 26 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdára az ország teljes területére elsőfokúfigyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt, Vas megyére pedig felhőszakadás veszélye miatt is.

Az egész országot érintő lehűlés csütörtökre érkezhet meg

 

 

 

 

 

 

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel többfelé előfordulhat eső, zápor, majd az fokozatosan kelet felé haladva elhagyja az országot, így a csapadékhajlam folyamatosan csökken a délutáni órákban. Feltámad az északi-északnyugati szél, melyet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetnek.

Többfelé 10-12 fokkal lesz hidegebb az eddigiekhez képest, a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 16 fok között alakulhat.

Az Országos Meteorológiai szolgálat csütörtökre Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére zivatarveszély miatt, Borsod-Abaúj Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére erős széllökés veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Pénteken már naposabb, csapadékmentes időre van kilátás, de az északias szelet még többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A derültebb, kevésbé szeles tájakon akár 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet a hajnali órákra, délután pedig 14-18 fokot mérhetünk.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?