Celeb / Híresség, Hírek, Külföld

Meghalt ‘El Risitas’, azaz A Röhögő, aki mémmé vált egy korábbi videójával

Juan Joya 65 éves volt, jellegzetes röhögését számtalan felirattal élvezhettük.

 

 

 

 


Meghalt Juan Joya Borja, becenevén El Risitas, aki jellegzetes nevetésével mémmé vált az internetezők körében – írja az El País című spanyol lap internetes oldala.

A színész-humorista szerepelt a 2005-ös Torrente 3 – A védelmező című filmben, sokszor pedig beszélgetős műsorok vendége volt, ahol általában egyszerű munkáiról mesélt.

El Risitas egy 2007-ben készült videóval lett világhírű, ami később kezdett el terjedni a videómegosztó oldalakon. Ekkor Jesús Quintero beszélgetős műsorában egyszerűen csak arról beszélt, amikor konyhai kisegítőként dolgozott, és tengervízzel akarta elmosni a koszos serpenyőket, azokat azonban elvitte a dagály.

Mondandóját azonban egészen jellegzetes nevetése tette igazán viccessé, emiatt is vált később mémmé a videó.

Onnantól pedig nem volt megállás: hasonlóan a Hitler végnapjait bemutató A bukás című film legendás jelenetéhez, számos mondandót feliratoztak a videó alá, többek között magyarul is.

A magyar internetes közösség Zombori Sándor labdarúgó, szakkommentátor után a Francesco Zombori nevet adta neki. A TrollFoci meghívására 2016-ban hazánkban is járt.

Az első információk szerit Joya szív- és érrendszeri betegsége vált ismét súlyosabbá. Tavaly szeptemberben emiatt kellett amputálni a lábát, és nagy valószínűséggel ez okozhatta halálát is.

El Risitas, A Röhögő a sevillai Virgen del Rocío Egyetemi Kórházban hunyt el, április elején töltötte be 65. életévét.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?