Belföld, Hírek

Sokkal agresszívabb: Döbbenetes adatot közölt Kásler Miklós a delta variánsról

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint a harmadik hullámot átvészeltük, azonban a delta variáns megjelenésével újabb ütközetre kell felkészülnünk. Állítása szerint a variánsnak akár 12 perc is elég, hogy megfertőzzön valakit.

 

 

 

 


A miniszter a Spirit FM Exkluzív című műsorban beszélt a koronavírussal kapcsolatos jelenlegi helyzetről. „Megnyertük a hosszú háborúnak ezt az ütközetét” – mondta a harmadik hullámra utalva.

A beszélgetés során arra is figyelmeztetett, hogy a fertőzőbb delta variáns már Európában is megjelent, a Fertő-tó túlsó oldalán pedig hét fiatalt is megbetegített.

„Ez a mutáns hatvan százalékkal agresszívabb, mint a brit mutáns, az pedig ötven százalékkal volt fertőzőbb az eredeti változatnál. Az egy légtérben tartózkodók között 12 perc is elegendő ahhoz, hogy megfertőzzék egymást” – magyarázta Kásler Miklós.

Arra is kitért, hogy jelenleg 600 ezer oltatlan 60 év feletti lakos van, akiknél az oltás beadása akár az életet is jelentheti. A már beoltottaknál pedig hat hónap után a harmadik oltást is célszerű beadni, hiszen idővel annak hatása is csökkenhet.

Szerinte a holnapi kormányülés után már „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, és „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse” – írja az ATV.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?