Belföld, Hírek

Sétányt nevezne el Benedek Tiborról a Margitszigeten Karácsony Gergely

A főpolgármester szerint a júniusban elhunyt vízilabdázó „emlékének megőrzése nem csak erkölcsi kötelességünk, Tibor életszemléletéből, kitartásából, megérdemelt sikereiből talán a következő generációk is tanulhatnak”.

 

 

 




 

Karácsony Gergely kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy sétányt nevezzenek el Benedek Tiborról.

„A júniusban tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hős volt és példakép talán az egész ország számára. Emlékének megőrzése nem csak erkölcsi kötelességünk, Tibor életszemléletéből, kitartásából, megérdemelt sikereiből talán a következő generációk is tanulhatnak. Ezért kezdeményezem a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy a Margitszigeten, nem messze a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától sétány viselje Budapest díszpolgára, Benedek Tibor nevét” – írta bejegyzésében a főpolgármester.

A júniusban tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hős volt és…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. augusztus 18., kedd

A Nemzeti Sport korábban kezdeményezte, hogy Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna. Az ötletet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is támogatja.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?