Belföld, Hírek

Mészáros Lőrincnek szerencsét hozott Várkonyi Andrea? – Nem csak a szerelem szárnyal

Mint írtuk, Várkonyi Andrea nem titkolja többé, hogy az a bizonyos üzletember, aki megkérte a kezét, nem más, mint Mészáros Lőrinc. A milliárdosnak a jelek szerint most minden összejön: nem csak az új szerelem talált rá, de az üzlet is jól beindult ma.

 

 

 

 


Mint írtuk, a Hot! Magazin a címlapján hozta, hogy Várkonyi Andrea felvállalta kapcsolatát Mészáros Lőrinccel, s azt is megírták, hogyan ismerkedtek meg. Várkonyi csak ennyit mondott a történésekről: „A magánéletemet továbbra sem szeretném a címlapokon élni; remélem ezt megértitek. A párom Mészáros Lőrinc, ami eddig sem volt titok, most meg pláne nem az.”

Felszabadultabban lélegezhet tehát a pár mostantól, ráadásul Mészáros Lőrincnek más oka is van ma az örömre:

Csütörtökön, a tőzsdei nyitás után nagyot emelkedett a nevéhez köthető holdingcég, az Opus Global, vagyis megint ugrott egyet Mészáros Lőrinc vagyona, ami amúgy sem csekély: a Forbes év elején 479,4 milliárd forintra becsülte.

portfolio.hu cikke szerint az Opus Global árfolyama közel 5 százalékos pluszban állt délelőtt: ez volt a magyar tőzsdén a nap nyertese, egyben a negyedik legforgalmasabb részvény. Az emelkedés oka nyilvánvalóan nem az, hogy kiderült, kinek a kezét kérte meg a milliárdos, hanem a szerdán este közzétett céges éves jelentés. Abban bevétel és EBITDA (EBITDA: a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) szintjén is jelentős növekedés szerepel. A cég a pandémia ellenére is tudott növekedni 2020-ban: a holdingcég ipari és mezőgazdasági termeléssel és élelmiszeriparral foglalkozó része úgy növekedett, hogy azzal ellensúlyozni tudta a turizmusban érintett üzletágainak csökkenését.

A bevétel 10 százalékkal nőtt, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény pedig hatalmas, 32 százalékos növekedést produkált. Igaz, az adózott eredmény mínuszos, amiben a pénzügyi eredmény soron elkönyvelt veszteség játszik szerepet. Osztalékot nem fizet a cég a tavalyi eredmény után. A járvány negatív hatásai ellenére produkált jó számokat a tőzsdén a befektetők értékelték, így ma nagyon jól megy a papírjuk, igaz, ezzel csak némileg ellensúlyozzák az idén elkönyvelt, 12 százalékos esést, de ezekben a pandémiás időkben ez is jó teljesítmény.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?