Celeb / Híresség, Hírek

Ki örököl Fülöp herceg után? Kiderült, mekkora vagyonra tett szert élete során

Vajon ki fogja örökölni Fülöp herceg címeit? A helyzet bonyolultabb, mint azt gondolnánk.

 

 

 

 


Mint ismeretes, a pénteki nap folyamán elhunyt Fülöp herceg az Edinburgh hercege címet – amit direkt neki hoztak létre – viselte már 1947 óta, ugyanis ekkor ment férjhez II. Erzsébet királynőhöz. Az öröklési rend szerint a címet a legidősebb fia, Károly herceg örökölné, azonban ő már a walesi és cornwalli herceg címekkel is büszkélkedik, így nem tűnik valószínűnek, hogy ezek mellé egy harmadikat is kap majd.

Károly idősebbik öccse, András a yorki herceg címet viseli, míg a legfiatalabb fiútestvér, Eduárd egyelőre csak a Wessex grófja címmel büszkélkedhet. A gróf egyébként két fokozattal lejjebb van a hercegi címhez képest, így nagyon úgy tűnik, hogy Eduárd lehet a szerencsés. A brit lapok is úgy vélik, hogy Károly helyett Eduárdra szállhat majd az „örökség”.

Bár az is nagy fejtörést okozhat majd a királynőnek, hogy Fülöp herceg két másik címét, a Greenwich báróját és Merioneth grófját, kinek adja. Ha az öröklési sorrendet vesszük alapul, akkor itt is Károly hercegnek kéne a befutónak lennie. Az elhunyt herceg egyébként élete során tetemes vagyonra tett szert, amit előreláthatólag a királynő és gyermekeik örökölhetnek majd.

A Sovereign Grant Actnek köszönhetően évente 400 ezer font járadékot kapott, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 164,7 millió forintot jelent. Azonban a hercegnek nem ez volt az egyetlen bevételi forrása, mivel voltak egyéb érdekeltségei is. A becslések szerint a vagyona 24 millió fontra, azaz 9,8 milliárd forintra rúg – írja az Index.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?