Belföld, Hírek

Így köszönte meg a születésnapi jókívánságokat Orbán Viktor – fotó

A miniszterelnök közösségi-oldalán köszönte meg a sok kedves szót, amit születésnapjára kapott.

 

 

 

 


Mint ahogyan azt a Blikk is megírta Orbán Viktor ma ünnepli az 58. születésnapját. A miniszterelnök a posztjai alatt rengeteg születésnapi üdvözletet kapott, ezt köszönte meg néhány perccel ezelőtt a közösségi oldalán.

 

Orbán Viktor Székesfehérváron született 1963. május 31 – én. Második keresztneve Mihály, a nevet apai nagyapja után kapta, aki a második világháború után Alcsútdobozon gazdálkodott. Bár Székesfehérvár a hivatalos születési helye, gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsútdobozon töltötte. A többit pedig már tudjuk: a rendszerváltás idején a magyar belpolitikában feltűnt fiatalember, a Fidesz alapító tagja Nagy Imre újratemetésén, az eseményen 1989. június 16-án elmondott beszéde után lett ismert a széles nyilvánosság előtt. gyorsan kapaszkodott fel a rang- és népszerűségi létrák fokain, 1998-ban megalapította első kormányát, majd több év ellenzéki politizálás után, 2010 óta, 11 éve Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor születésnapja alkalmából egyébként Fásy Ádám és lánya, Fásy Zsüliett is felköszöntötték, egy dallal gratuláltak az ország első emberének.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?