Belföld, Hírek

Botrány a Parlamentben – „Önök ölték meg őket” – Gyurcsány Ferenc közölte: az apja ötször volt börtönben, oda fognak kerülni a kormány tagjai is

Gyurcsány Ferenc saját apja bűnözői múltjával példálózva vádolta gyilkossággal és fenyegette börtönnel a kormány tagjait, az államtitkárokat és kormánypárti képviselőket. Azt mondta az Országgyűlés mai ülésén, hogy ha az ő apját elvitték pár tízezer forintért, akkor a kormány tagjait és vezetőjét is el kell vinni, mert szerinte ők felelősek a koronavírus járvány halálos áldozataiért.

 

 

 

 


Mikor a világ legbotrányosabb haláladatait szolgáltatja Magyarország, akkor sikerült-e az életnek győznie a halál felett, ennek a kormánynak a segítségéből – tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc, aki ezután komoly családi titkával állította párhuzamba a magyar kormány munkásságát.

– Apám négyszer-ötször volt életében börtönben. Aki akarta tudni, az tudhatta. Nem volt egy igazán nagy gazember, csak kicsi, de azt rendesen csinálta – kezdte Gyurcsány Ferenc.

– Miközben van az országnak egy vezetője, aki felelős azoknak a százaknak a haláláért, akik az elmúlt hetekben elmentek. Szülők voltak, gyermekek voltak, hiányoznak valakiknek. foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt, vagy még annál is többnek. Önök is aggódnak a sajátjaikért, ismerősökért, rokonokért, értük is aggódott valaki – folytatta a DK elnöke.

– Apámat néhány tízezer forintért pár hónapra lecsukták, anyám keltett 5-6 évesen, hogy megyünk valahova messze Pápától, kiderült, hogy a Váci börtönbe, de ezt már csak felnőttként tudtam meg. Volt bűne, nem kétséges, de önöknek is van? Szerintem van. Nem az a kérdés, hogy most oltással jól állunk-e, szerintem igen. És én is, akit beoltottak, szerintem is flottul ment. A kérdés, hogy korábban mit csináltak? Hogy merték-e vállalni annak a kockázatát, hogy megvédik a magyarokat akár korlátozással, vagy féltek ennek politikai kockázatától, és százak mentek el, mint ahogy ma több mint háromszázan. Önök ölték meg őket!

– Az apám pár tízezer forintért börtönbe ment, önök meg arról beszélnek, hogy két és félmillió embert beoltottak, ami nagyon jó, hálistennek, ez rendben is van. Azt látom, hogy minden jól működik, mikor önök nem avatkoznak közbe és semmi, amikor ez a kormány megpróbál valamit csinálni. Ezért sokkal kevesebbért elvisznek ma valakit. Maguk nem védték meg a magyarokat, hanem hozzájárultak, hogy százak halljanak meg. Szeretnék önöknek valamit mondani: magukat is elfogják vinni, egy év múlva, másfél év múlva, mert hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg, és mi ezt jövőre, mikor győzünk, számon fogjuk kérni és maguknak nem lesz kegyelem – mondta Gyurcsány Ferenc.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?