Belföld, Hírek

Ez sokakat érint: fontos bejelentés a védettségi igazolványokról

Csütörtökön – a szokásostól eltérően – reggel kilenckor jelentkezett a Kormányinfóval Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

 

 

 

 


Az online sajtótájékoztatón többek között informáltak a hazai járványügyi és oltási adatokkal kapcsolatos tudnivalókról, a maszkviselés és a védettségi igazolvány kérdéséről. Az uniós védettségi igazolványt illetően elhangzott: a kormány megtárgyalta, hogy a digitális verzió június 15-re rendelkezésre áll majd. A védettségi igazolvány online verziója addigra tartalmazza az oltás típusát, idejét, megfelelve ezzel az uniós szabályoknak. Az uniós szabályozás egységesebbé válik július 1. után.

Gulyás elmondta: a védettségi igazolvány képes biztosítani a legnagyobb szabadságot Európában, s eddig tizenkét országgal állapodtunk meg a szabad utazásról. Mint kiderült, a gyereknap után tapasztaltak alapján védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérete nélkül is részt vehetnek zenés-táncos eseményeken a 16 éven aluliak.

A Kormányinfón elhangzott bejelentésekről bővebben itt írtunk.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?