Hírek

„Jöjjenek gyorsan, félek, kérem!” – közzétették a meggyilkolt 15 éves lány segélykérésének felvételeit

Alexandra hangján hallható volt a kétségbeesés, zokogva próbált információkat adni a helyzetéről, de a vele beszélő diszpécser és rendőr hitetlenkedve, sőt lekezelően bánt vele.

 

 

 

Nyilvánosságra hozták annak a 15 éves lánynak a segélykérő hívásait, akit múlt héten erőszakolt meg és ölt meg egy 66 éves férfi. A tragédia nagyon megrázta Romániát, és még mindig hatalmas a felháborodás, ugyanis

felmerült az alapos gyanú, hogy a hatóságok sorozatos mulasztást követtek el, lassan nyomoztak, és megmenthették volna az áldozat életét.

Mint arról beszámoltunk, a 66 éves caracali férfi egy 18 éves lánnyal is végzett, az ő eltűnését áprilisban jelentették be. Mindketten autóstoppoltak, így ültek be a férfi autójába.

A gyilkost szombaton vették őrizetbe, vasárnap az ügyvédje már azt közölte: beismerte szörnyű tettét.

A férfi először tagadta, hogy bárkinek kioltotta volna az életét, vasárnap azonban a hatóságok több bizonyítékot találtak ellene. Először megkapták azt a telefont, amelyről

a 15 éves lány csütörtök délelőtt többször hiába kért segítséget, mivel a rendőrök csak 19 órával később érkeztek meg abba a házba, ahol feltételezhetően fogva tartotta a lányt.

A hatóságok a férfi házának udvarán emberi csontokat találtak, autójában pedig a szerdán elrabolt 15 éves lány DNS-mintáját is megtalálták. A férfi ezután tett beismerő vallomást védőügyvédje szerint.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki Romániában,

főleg a hatóságok mulasztása dühítette fel az embereket, hiszen a 15 éves lány háromszor is felhívta a segélyhívó számot, elég sok információt megadott arról a helyről, ahol fogva tartották. Most közzé is tették a kétségbeesett hívásainak átiratát.

 

 

 

 

 

 

 

Az áldozat nagybátyja, Alexandru Cumpănașu a család kérésére osztotta meg az első hívás hanganyagát a Facebookon, amely a 15 éves Alexandra és a 112-es segélyhívószám diszpécserei, illetve a rendőrök között zajlott. A másik két telefonbeszélgetés átiratait pedig a Stiri pe surse román portál szerezte meg – írja a Transindex a G4Media portálra hivatkozva.

A hangfelvételekből kiderült, hogy a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) diszpécsere és az Olt Megyei Rendőr-felügyelőség egyik rendőre, Vasilică Florescu rendőr hitetlenkedve, valamikor pedig ironikusan, sőt lekezelően álltak hozzá a 15 éves lány segélykéréséhez. Alexandra hangján hallható volt a kétségbeesés, zokogva próbált információkat adni a helyzetéről, de mivel számára ismeretlen környéken volt, ráadásul rettegett is, nehézkesen ment a kommunikáció közte és a diszpécser, valamint a rendőr között.

Az első hívást múlt csütörtökön délelőtt 11 óra 5 perckor rögzítették. Ekkor a kamaszlány a bemutatkozása után rögtön elmondta, hogy elrabolta egy férfi.

„Kérem jöjjenek gyorsan, nem tudom hol vagyok” – mondta kétségbeesetten.

A diszpécser ezután értetlenkedve kérdezte, hogy „hogyhogy nem tudod hol vagy?”, mire a lány elmondta, hogy csak annyit tud, hogy a férfi Caracalba vitte. A következő kérdésre pedig határozottan felelt:

„Igen, megerőszakoltak!”

A diszpécser kérte a lányt, hogy maradjon a telefonnál és próbáljon megadni egy tájékozódási pontot, de ekkor valami történhetett a háttérben.

„Megjött, megjött, megjött… Jöjjenek gyorsan, kérem!”

– mondta Alexandra, majd letette a telefont.

Mint kiderült, elrablója telefonján hívta a segélyhívót, ezt a következő telefonbeszélgetés során árulta el, amit egy perccel később indított el. Ekkor elmondta, hogy a férfit Popescu Lucian Gabrielnek hívják, aki bekötötte Alexandra szemét, ezért nem látta, merre mennek. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy akkor hol volt éppen, csak azt, hogy be van zárva egy szobába, és csak egy kaput lát.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Kérem hölgyem küldjenek valakit, mert félek”

– kérte a rettegő lány, majd folyamatosan azt ismételgette zokogva, hogy „félek, félek.”

Ezután a rendőrség átvette a hívást, és miközben a diszpécser próbálta elmagyarázni, hogy mit értett meg eddig a hívásból, Alexandra ismét segítséget kért:

„Kérem jöjjenek minél hamarabb!”

Azt még el tudta mondani, hogy az Olt megyei Boldban volt már éppen, majd egy nagyjából pontos címet is el tudott mondani, aminek egy részét viszont nem értették a telefonban a vonal másik végén. Arra viszont rájöttek, hogy egy tömbházban raboskodhatott a lány.

„Jöjjenek gyorsan, mert félek, kérem, kérem!” – kiabálta a kamaszlány, nem sokkal később pedig azt mondta: „Kérem jöjjenek gyorsan, mert félek tőle, megvert.”

A diszpécser ez előtt ironikusan megjegyezte a rendőrnek, hogy a lány letette a telefont. Végül azonban ismét megszólalt:

„Itt maradok, mert nem tudok kimenni, kérem jöjjenek” – kiáltotta elkeseredetten, majd amint meghallotta, hogy a rendőr az állomással beszél, ismét elkezdett sírni. – „Kérem jöjjenek hamar, mert félek, kérem!”

Amikor ezt másodpercekkel később megismételte, a rendőr már-már ráförmedve mondta, hogy „jó,jó.”

Harmadszor Alexandra azért hívta a segélyhívót, hogy megkérdezze, küldtek-e már valakit a segítségére. Ekkor a diszpécser átkapcsolta a rendőrt, aki ingerlékenyen válaszolt:

„Küldtünk, maradjon ott, mert nem… 2 perc alatt nincs ahogy odarepüljünk, hölgyem. Maradjon ott, jó?”

A lány ezután ismét sírva kérte, hogy menjenek érte, mert fél. A rendőr ekkor gúnyosan megkérdezte, hogy „de kitől fél?” Alexandra pedig elismételte az elrablója nevét és címét, ezeket az adatokat egy névjegykártyáról leste le, amit a házban talált.

A rendőr ezután ismét ironikusan megjegyezte, hogy a lány még azt se tudja biztosan, hogy a férfié-e a névjegykártya, majd amikor Alexandra azt kérte, maradjon vele vonalban, így válaszolt:

„Nem maradhatok vonalban hölgyem, mert vannak más hívásaink is, maradjon ott, mert jön a rendőrségi egység, biztosan jönni fog, két-három perc, mi a fene?”

Az áldozat ekkor már folyamatosan sírt, hiába próbálta a rendőr nyugtatni. Végül azonban megkérte, hogy tegye le a telefont, mert ha tovább vonalban maradnak, nem fognak tudni az egységek beszélni vele.

A három közzétett hívás mellett Alexandra még kétszer beszélt a rendőrség embereivel, akik az egyik nála lévő telefonon hívták. Erről a két beszélgetésről nincs átirat, sem hangfelvétel.

A teljes beszélgetések átiratait IDE KATTINTVA olvashatod el.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?