Belföld, Hírek

Orbán Viktor húsvét ünnepén üzent: „Nagyszombat van, de a vírus nem pihen” – videó

Orbán Viktor Nagyszombaton jelentkezett be egy videóval a Facebook oldalán.

 

 

 

 


Szombat reggel a Belügyminisztérium ügyeleti központjában az oltási terv végrehajtásáról egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Közlése szerint az értekezleten Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, György István és Latorcai Csaba államtitkárok, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató vett részt.

A miniszterelnök egy rövid videóban elmondta: bár húsvét van, ő maga és az operatív törzs is megállás nélkül dolgozik. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy – mint korábban is fogalmazott az M1 csatornájának adott interjújában – a vírus ellen csak az oltással vehetjük fel sikeresen a harcot. A kormányfő ezért megkért mindenkit, hogy akik a húsvéti ünnepek alatt kaptak behívót oltásra, mindenképp menjenek el.

A legfrissebb járványügyi adatok alapján az elmúlt 24 órában 8637 az új fertőzöttek száma, elhunyt 242 beteg, de az oltakozás folyamatosan zajlik: ma reggelre 2 235 731 beoltottról tudni.

Nagyszombat van, de a vírus nem pihen. Minden beoltás életet menthet. Hálásak vagyunk a háziorvosainknak, az orvosainknak, a kórházi orvosainknak és az ápolónőinknek, hogy húsvét ünnepére is vállalták a munkát. Aki ezekre a napokra kap behívót, kérem, föltétlenül menjen el és vegye fel az oltást. Mi is dolgozunk, az operatív törzs is dolgozik, elértük ma reggelre 2 235 731 beoltottat és a ma reggel eltervezett munka szerint a mai napon be fogunk oltani további 83 ezer embert” – hallható a kormányfő videójában.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?