Belföld, Hírek

Gulyás Gergely rendkívüli bejelentése – Döntött az operatív törzs, de nem úgy, ahogy sokan várták – fejlemények az üzletnyitások és kijárási korlátozás ügyében

Egy utolsó nagy, közös erőfeszítést kért mindenkitől Gulyás Gergely, aki pénteken délután rendkívüli bejelentéseket tett. A jelenlegi járványügyi számok mellett semmiféle korlátozás nem engedhető meg.

 

 

 

 


Mint megírtuk, pénteken reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elmondta, hogy az operatív törzs még tárgyalja az iparkamara üzletekre vonatkozó javaslatait, mint a négyzetméter alapú vásárlás, amivel együtt járna a kijárási tilalom idejének megváltoztatása is. Szó volt az iskolai nyitásról, a tanárok oltásáról is. Az operatív törzs most meghozta döntéseit:

– Mindenkit arra kérünk, mindenki tartsa be az érvényben lévő szabályokat, húsvétkor is. Azt is látjuk, hogy az orvosok és ápolók megfeszített munkájára lesz szükség a következő időszakban – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb kihívások elé állítja az országot.

Az operatív törzs tárgyalta az iparkamara által javasolt szabályokat, de változtatásra csak akkor van lehetőség, ha két és félmillió ember legalább az első oltást megkapta Magyarországon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ez alapján legkorábban a húsvét utáni napokban lesz lehetőség – mondta Gulyás Gergely.

Amikor ez megtörténik, tehát, ha be lesz oltva két és félmillió ember, akkor léphetnek életbe a következő változtatások – jelentette be a miniszter.

  • A kijárási tilalom este 22 órától 5 óráig tart majd
  • Az üzletek hajnali 5-től 21:30ig lehet nyitva
  • minden bolt kinyithat, de 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet
  • A szolgáltatók visszatérhetnek a korábbi járványügyi szabályok szerinti nyitvatartáshoz
  • Az iskolák április 19-én nyithatnak meg a jelenlegi tervek szerint
  • Április 1-től megkezdődik a tanárok oltása, a remények szerint minden tanárt egy hét alatt be lehet oltani – közölte Gulyás.

Már csak néhány hétig kell kitartani, utána életün visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Mindenkit arra kérnek, ezt a néhány hetet bírja ki, tartsa be a szabályokat, és akkor Magyarország más országoknál előbb nyithat és térhet vissza régi életéhez.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?