Belföld, Hírek

Gyurcsány Ferenc megszólalt Karácsony Gergely programjáról

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is reagált Facebook-oldalán Karácsony Gergely indulására a miniszterelnöki posztért. Szerinte a főpolgármester a DK programjával megegyezőt mutatott be tegnap. Emlékeztetett, hogy tulajdonképpen két hete Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje is ugyanarról beszélt.

 

 

 

 


Mindössze egy napja annak, hogy Karácsony Gergely bejelentette, miniszterelnök-jelöltként indul az előválasztáson, beszédében pedig meglehetősen erős kijelentésekkel hívta fel magára a figyelmet.

„Bár a változást trónfosztással kell kezdeni, de nem azért, hogy a kiváltságos egy százalék helyére üljenek a trónon, hanem hogy uralkodás helyett szolgálni kezdjenek…Nem az az erős vezető, aki képes megosztani, hanem aki képes egyesíteni..” – mondta Karácsony – többek között – Debrecenben, melyekre most közösségi oldalán reagált Gyurcsány Ferenc.

A korábbi kormányfő írásában kiemelte, hogy véleménye szerint ugyanis Karácsony Gergely mondandója kísértetiesen hasonlít a Demokratikus Koalíció éveken keresztül hangoztatott programjára.

„Mi tartja össze az ellenzéket?

Például az, hogy azonosan gondolkodunk az ország előtt álló legfontosabb dolgok többségéről. Hosszú évek óta arról beszél a DK, hogy meg kell törni a Fidesz egy szűk, csak a kiváltságos réteget kedvezményező politikáját. Szóval ahogy mondtuk és mondjuk, meg kell teremteni a sokak Magyarországát. Programunk nem változott. Klára két hete is erről beszélt, amikor elvállalta az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltségéért való kihívást. Talán emlékeznek, cserbenhagyott sokak és kiváltságos kevesek Magyarországáról szólt, és ennek meghaladására adott programot. Tegnap Karácsony Gergely a fentiekkel megegyező helyzetelemzést és programot mutatott be. A politikában nincs szerzői jog. Éppen azért dolgozunk, hogy egyre többen gondolják és képviseljék azt, amit mi. Ha innen nézzük, akkor ez a mi sikerünk, de valójában közös siker.”

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?