Belföld, Hírek

Egymásnak feszültek: Vona Gábor és Jakab Péter interjúkban üzengetnek egymásnak

Üzenget egymásnak Vona Gábor és Jakab Péter.

 

 

 

 


Vona Gábor nemrégiben a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában elemezte a Jobbik jelenlegi helyzetét. Sőt, az is elhangzott, hogy Jakab Péter „parizerkampánya” lehet, hogy pillanatnyilag népszerűséget hoz, de hosszú távon sem az ellenzéki pártnak, sem az országnak nem szolgál a javára.

Vona elmondta, a Jobbikot már csak „médiapártnak” tartja, az ellenzék pedig őt, mint egy polgári Magyarországon élni akaró embert, jelen pillanatban nem szólítja meg – írja az Index.

Jakab Péter mindezek után az ATV Egyenes beszéd című műsorában válaszolt Vona Gábornak, mondván:Egy keserű ember keserű szavai.

Elhangzott továbbá az is, hogy az egykori Jobbik-elnöknek lett volna lehetősége a kormányváltásra, ám 2018-ban az összefogás helyett mégis Fidesz-kétharmad lett. Jakab azonban az összefogásban hisz, illetve abban, hogy kompromisszumok árán meg kell találni a közös minimumot.

Az üzengetés ezzel nem ért véget, Vona Gábor a Mandinernek adott interjút, amelyben megjegyezte: sajnálja, hogy Jakab Péter megsértődött és az építő kritikáira személyeskedő választ adott. Majd elhangozott, hogy aki miniszterelnöknek készül, annak viselnie kell a kritikát.

Engem nem lepett meg ez a fejlemény, Jakab Péter a legjobb szónok az egész mezőnyben– reagált arra a tényre Vona, hogy a Závecz-felmérés szerint a Jobbik elnöke a legesélyesebb ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban azt nyilatkozta, a közös ellenzéki lista azokat, akik kormányváltást szeretnének, de nem Gyurcsány Ferenccel, nagyon nehéz helyzetbe hozta. Megemlítette, ő 2018-ban nem csak Orbán Viktorral, hanem Gyurcsány Ferenccel szemben is listavezetőként indult, azaz nem fogott össze a DK-val.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?