Életmód, Érdekes

16 dolog, amit nem érdemes megvenni, még akkor sem, ha 50%-os kedvezménnyel árulják őket

Amit eszünk, amin alszunk és amit viselünk az egyaránt rontja vagy javítja az életminőségünket. Még egy iskolás gyerek is tudja, hogy milyen fontos tud lenni például az ortopéd matrac, a kiegyensúlyozott étrend vagy egy minőségi cipő, még sok felnőtt például képes megfeledkezni ezek előnyeiről.

 

 

 

1 Ágy helyett kanapé.

3fcdfd5c6aa1e820548ed08e60

Szakértők úgy vélik, hogy a kanpék nem képesek kényelmes és megfelelő alvást biztosítani, ez pedig idővel krónikus alváshiányhoz és egészségügyi problémákhoz vezethet. A rossz közérzet, az idegesség és a fokozott fáradtság elkerülése érdekében ajánlott rendes ágyban aludni, magas minőségű matracon.

2. 2 az 1-ben sampon vagy 3 az 1-ben termékek.

3fb9f45c85bb7cd2d52d23cb95

Az egy palackban lévő sampon és balzsam nem más, mint marketingfogás. A sampon és a balzsam funkciói ugyanis gyökeresen eltrének: míg az előbbi tisztít, az utóbbi a haj összetételére van hatással. Külön-külön remekül működnek, de együtt nem sokat használnak.

3 Teafilterek.

461e4d5d7e8e20877922a33424

Sokan valószínűleg nem is gondolják, de a teafilterek is lehetnek károsak. Bár régen főként papírból készültek, ma már a gyártók a nagyobb szilárdság érdekében műanyag filtereket használnak vagy hőre lágyuló műanyagot adnak a papírrostokhoz.

A tudósok kimutatták, hogy az ilyen teafilterekből hatalmas mennyiségű mikroműanyag és mérgező anyag kerül az emberi testre, nem beszélve a környezetre káros hatásairól.


4 Olcsó ékszerek.

990b6454eba84ba20e1e4c7caa

Az olcsó karkötők és fülbevalók alaposan megbosszulhatják magukat – állítják a bőrgyógyászok és allergológusok. A nem nemesfémből vagy műanyagból készülő ékszerek allergiát okozhatnak, nem mellékes módon pedig az olcsó hatású ékszerek a közvélemény szerint meglehetősen ízléstelen.

  • Régebben megvetettem azokat a fiatal hölgyeket, akik gyémánt ékszereket hordanak és drága autókkal járnak, de aztán rájöttem, hogy még a legkisebb gyémánt is szebb, mint bármilyen más olcsó ékszer, és egy jó autóval a vezetés is sokkal kényelmesebb és biztonságosabb. © „Heared” / Ideer
5 Olcsó harisnya.

db278e59308e728c7aacbaeadf

Az olcsó harisnya sok kellemetlenséget okozhat: felszaladhat és sértheti a bőrt. A sérült harisnya vagy a rossz árnyalat pedig azonnal nevetségessé teszi a megjelenésünket.

  • Kényelmetlenek és rosszul vagyok az olcsó minőségű harisnyától. Utánuk mindig viszket mindenem. Egyértelműen a sátán termékei! © Katezaurus / Pikabu
6 Igénytelen manikűr.

d1d47c55858756b6f23f4df72e

A jól ápolt kezek minden nő számára fontosak. Nem kell kifogástalan és méregdrága manikűr, ennél sokkal fontosabb, hogy a körmök mindig tiszták és szépen ápoltak legyenek. Az esetleges szabálytalanságok elfedése miatt érdemes lehet színtelen lakkal fedni a körmöket.

7 Kétes minőségű utcai ételek.

45d52b5f99a57686d666368fb2

A kiegyensúlyozott étrend a jó közérzet, a szépség és a fiatalság kulcsa. A zsíroknak, fehérjéknek, szénhidrátoknak, ásványi anyagoknak és természetesen vitaminoknak mindannyiunk étrendjében benne kell lennie, ellenkező esetben az életkor haladtával a bőr kiszárad, majd ráncossá és öreggé válik. Ennek okán az orvosok egyhangúan javasolják, hogy kerüljük a gyorséttermekben kapható alacsony minőségű és félkész termékeket, valamint a kétes minőségű utcai ételeket.

8 Hamis márkás termékek.

a865ed51f8b522dbfd052e43b8

A hamis márkájú ruhák, cipők és kiegészítők divatja már a múlté. Ma már sokkal inkább a minőség, a kényelem és a természetes anyagok a mérvadók, még akkor is, ha nem a leghíresebb márkák termékei segítségével jutunk ezekhez hozzá. A hamis termékek gyorsan elhasználódnak, veszítenek a megjelenésükből, és az eredeti termékekkel ellentétben nem növelik az önbizalmat, mivel nem tudjuk kiverni a fejünkből azt a tényt, hogy csak egy hamisítványt használunk.

9 Kozmetikumok utcai árusoktól.

3137415796 96d49c0f81 z

A drága üzletekben történő rúzsvásárlás már csak azért is kellemes, mert udvarias alkalmazottak, széles termékválaszték és kellemes zene kíséretében követhetjük el a vásárlást, amitől különlegesnek érezzük magunkat.

Ezzel ellentétben a metróaluljáróban vagy piacon vásárolt kozmetikumok esetében nem beszélhetünk ünnepi hangulatról, hiszen nehéz úgy a rúzsra koncentrálni, ha ott lóg mellettünk egy szál kolbász a fejünk mellett. És persze akkor még nem beszéltünk arról a tényről, hogy az ilyen aluljárós boltokban és piacokon könnyen hamisítvánnyal szúrhatják ki a szemünket.

  • A pokolba is, ezért imádom a drága árukat, üzleteket, kávézókat és szalonokat, mert ha fizetünk, akkor normális szolgáltatást és minőséget kaphatunk. © just_ship_this / Twitter
  • Szeretem a drága üzletekben található kellemes parfüm illatot, a hangulatos zenét és a gyönyörű dekorációt. © Veretennikova_m / Twitter
10 Alacsony minőségű étkészletek.

5af52359fe9b88d8cec7793897

Nagyon figyelünk az étrendre, de arra már kevésbé, hogy egy első pillantásra ártalmatlan fazék milyen káros lehet olykor az egészségünkre. Ezért fontos, hogy ne csak a termékek minőségére figyeljünk, hanem arra is, hogy miben készítjük el és miben tálaljuk őket. A sérült kerámia edények kadmiumot, ólmot, melamint és alumíniumot bocsáthatnak ki, míg egy kétes minőségű bögre esetében az itallal feloldódó festék jelenthet veszélyt az egészségünkre.

11 Szintetikus pareo kendők.

33f2c056a385dfb6b4c67d94d5

Teljesen természetes, hogy még a tengerparton is szeretnénk szépek lenni, ám nyakig szintetikus anyagokba bugyolálva magunkat könnyedén károsíthatjuk az egészségünket. Mindig figyeljünk oda, hogy természetes anyagokból készült köpenyeket, ruhákat és pareo kendőket válasszunk, melyek nemcsak viselésre kellemesebbek, de látványra is szebbek.

  • Véleményem szerint nagyon csúnyák a pareo kendők. Szerintem egyedül az alakhibák elrejtésére találták ki, de ez csak az én személyes véleményem. © Alexandra Pavlova / Vk
12 Olcsó parfümök.

e92c7c5b7ba8924f4a9b77002d

Nemcsak a ruhák, cipők és kiegészítők, de a parfümök is felhívják magukra a figyelmet. Sajnos egy hamis parfümmel soha nem fogjuk azt a hatást elérni, mint egy eredeti parfüm esetén. Az ilyen parfümök aromája minden esetben eltér valamennyire az eredetitől, nem beszélve a tartósságáról és arról, hogy az összetétele akár veszélyes is lehet az egészségünkre, köszönhetően a benne található kétes eredetű anyagoknak, amik kiütést és bőrpírt okozhatnak.

13 Hostelben megszállás a nyaralás alatt.

36a3175845b1e70cd87cc48735

Ami túl olcsó az nem mindig jó, és ez a szállásokra is igaz. A hostelekben nem ritka, hogy zajos és udvariatlan emberekkel kell megosztanunk a szobát, ami könnyedén az egész nyaralásunkra rányomhatja a bélyeget. Így bár spóroltunk a szálláson, végeredményként az egész kiruccanást rossz élményként éljük meg.

 

 

 

 

14 Olcsó szintetikus papucsok.

df625a590691cb88e87f30ed35

Az otthonunk fontos részét képezik a papucsok. Fontos, hogy meleg legyen és kényelmes, ám emellett az anyaguk sem mellékes, hiszen a jól szellőző, természetes anyagokból készült papucsok védenek például a gombés fertőzésektől és egyéb szennyeződésektől vagy károsodásoktól (vágás, zúzódás). Vásárláskor mindig ügylejünk rá, hogy természetes anyagokból készült papucsot vásároljunk, ellenkező esetben beizzad a lábunk és kellemetlen szagot áraszt majd magából.

15 Illegális taxiszolgáltatások.

259a94525b92d2d041d4b917f7

Sok ázsiai és dél-amerikai országban találkozhatunk illegális taxisokkal, akiknek bár sokkal kevesebbet kell fizetnünk, de sokkal veszélyesebbek is lehetnek. Az ilyen taxisok gyakran illetlenül viselkednek, nem beszélve azokról a rablókról, akik direkt így hálózzák be a gyanútlan turistákat. Az ilyen kellemetlenségek elkerülése végett mindig csak rendes taxis cég által üzemeltetett taxikat használjunk.

16 Olcsó fehérnemű.

48d1a35a14891664c0fca1842f

Sok nő úgy véli, hogy nem kell sok pénzt költeni a fehérneműkre, hiszen az esetek többségében úgysem látszódnak a ruha alatt, de ez nem az a helyzet, amikor takarékoskodni kell. A jó minőségű, drága melltartók és bugyik tökéletesen illeszkednek, ezért kényelmesek, ráadásul egészségügyi szempontból is jobbak és közvetlenül befolyásolják a viselőjük önbecsülését.

Szerinted melyek azok a dolgok, amiken sosem szabad spórolni?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?