Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Újabb fordulat Berki Krisztián ügyében: tényleg ennyivel megúszhatja a büntetést?

Budapest — Újabb fordulat Berki Krisztián (40) ügyében!

 

 

 

 


A híresség hiába próbálja bizonygatni, hogy ő csak lassított, nem pedig büntetőfékezett a BKK-busz előtt még 2018-ban, jelen állás szerint úgy tűnik, nem ússza meg a felelősségre vonást. Berki ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti emelt vádat, s ha bűnösnek találják, akár hét és fél év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Azonban ezt „olcsóbban is” megúszhatja, ha a tárgyalás megkezdése előtt elismeri a felelősségét, ugyanis lapunk információja szerint ebben az esetben az ügyészség mérsékelné a büntetést, s mindössze két és fél év letöltendőt kérne Berki Krisztiánra.

Emellett további érdekességek derültek ki. Közúti veszélyeztetés elkövetésénél a rendőrség már a nyomozás során bevonja az elkövető jogosítványát; információnk szerint ez Berki esetében sem volt másképp, ám úgy tudjuk, ő volán mögé ült az eltiltás alatt, s el is kapták, így szabálysértési eljárás indult ellene, mivel vezetői engedély nélkül vezetett.

„Az eljárás kezdeti szakában, azaz a gyanúsítást követően elveszik a vezetői engedélyét annak, akit közúti veszélyeztetéssel gyanúsítanak. Ha az eltiltás hatálya alatt vezet valaki, akkor szabálysértési eljárás indulhat ellene, a büntetés pedig pénzbírság vagy eltiltás is lehet” – mondta a Blikknek dr. Janklovics Ádám ügyvéd.

A Blikk megkereste a rendőrséget, akik nem cáfolták információk hitelességét, ám az információs önrendelkezési jogra hivatkozva nem adtak tájékoztatást.

A Fővárosi Főügyészség válaszában szintén nem tagadta, hogy valóban van egy úgynevezett mértékes indítvány, amely arra szolgál, hogy az ügyészség milyen büntetést vesz tudomásul akkor, ha a vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri. A Blikk kereste Berkit is, ám nem értük el.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?