Belföld, Hírek

Novák Katalin elmondta, mi a sikeres nő titka

Hat olyan ország is van, ahol 20 százalék alatti a női miniszterek aránya, Magyarországon ez az adat 21,4 százalék.

 

 

 

 


Novák Katalin (43) családokért felelős tárca nélküli minisztert kérdezte a Blikk arról, ő hogyan látja saját pályafutása sikerességét.

Ön szerint miben rejlik egy sikeres nő titka?

– A sikernek számtalan formája lehet. Számomra sikeres nő az, aki teljes életet tud élni, aki megtalálja hivatását, ahogy az is, aki boldog gyermeket nevel. A titok is sokféle lehet.

Mi segíthet?

– Bizonyára segíthet a támogató háttér, az ösztönzés, a megerősítő visszajelzés, és jól jön, ha van az illetőben kitartás, tenni akarás, elszántság, tehetség.

Minek köszönheti, hogy olyan politikai pályát futott be, amire vágyott?

– Sok szempontból szerencsém volt. Szerető családba születtem, pici koromtól hagyták, hogy azzal foglalkozzam, ami érdekel, volt lehetőségem tanulni, mindig voltak körülöttem olyanok, akiktől tapasztalatot gyűjthettem, találkoztam a férjemmel, akivel viszonylag fiatalon családot alapítottunk, volt lehetőségem éveket „csak” a gyermeknevelésre fordítani, tanulhattam, élhettem külföldön, és annyi terhet kaptam az Úristentől, amennyi elhordozásához erő is adatott. Ami aztán rajtam múlt, az az, hogy én azt is lehetőségnek élem meg, amit a többség akadálynak vagy pusztán feladatnak.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?