Belföld, Hírek

Brutális tömegnyomor: így várnak oltásra az emberek a Dél-pesti Centrumkórházban – Tényleg így kell ezt? – Fotó a helyszínről

Döbbenetes fotók kerültek ki a Dél-pesti Centrumkórházból, ahol jelenleg is zajlik a tömeges oltás: az embereknek összezsúfolódva, szinte egymás hegyén-hátán kell várakozniuk, hogy megkapják a vakcinát.

 

 

 

 


Szó szerint tömegek várakoznak szombaton zárt helyiségben a Dél-pesti Centrumkórházban a megfelelő távolságtartás teljes hiányában – legalábbis ez derül ki a Blikk egyik olvasója által eljuttatott fotókból.

Összezsúfolódva várakoznak az emberek a vakcinára

koronavirus.gov.hu tájékoztatásából kiderül, hogy folyamatosan zajlik az oltás az országban, már 1 293 414 fő a beoltottak száma, ebből 377 343 fő már a második oltását is megkapta. Mint ismert, a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

A fotókon jól látszik, hogy az erősen ajánlott másfél méteres távolságot szinte lehetetlen betartani

A koronavírus tavalyi megjelenése miatt fokozottan figyelni kell a másfél méteres távolság betartására a megfelelő maszkviselés mellett, hiszen így lehet a leghatékonyabban védekezni a fertőzés ellen – erre az operatív törzs is rendszeresen felhívja a figyelmet.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?