Belföld, Hírek

Mesterlövész vigyáz Áder Jánosra, egy pingponglabdát akár kétszáz méterről is meg tud lőni

A férfi 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik: a merénylő dolga, hogy a rést keresse a pajzson, ők pedig azért felelnek, hogy a pajzs mindig jó irányba álljon.

 

 

 

 


Magyarország egyik legjobb mesterlövésze védi Áder János köztársasági elnököt és családját a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrség kötelékében – írta meg a Blikk.

A férfi 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik, egy pingponglabdát akár kétszáz méterről is meg tud lőni.

A lapnak Pomozi Sándor ezredes, az egység parancsnoka elmondta:

„Nem árt, ha híre megy, hogy ilyen ember is van a csapatban, hiszen elveszi a kedvét annak, aki esetleg próbálkozna. Inkább keres magának másik célpontot.”

Az ezredes szerint a legtöbb esetben nem azért van szükség egy mesterlövészre, mert a védett személyek félnek egy támadástól, hanem mert egészen más szemmel képesek elemezni egy-egy helyszínt és helyzetet.

A mesterlövész a lapnak azt mondta:

a merénylő dolga, hogy a rést keresse a pajzson, ők pedig azért felelnek, hogy a pajzs mindig jó irányba álljon.

„Egy nyilvános esemény előtt elsősorban a merényletre alkalmas helyeket vizsgáljuk át. Ezeknek a helyeknek a biztosítására különböző pozíciókba lövészeket helyezünk ki. Részletes helyszínrajzok és fotók készülnek, minden egyes centijét megismerjük annak a területnek, ahol aztán mozogni fog a védett személy. Ezeken az utolsó tereptárgyak, akár egy kuka is fel van tüntetve, aminek a távolságának az ismerete viszonyítási pontként szolgálhat, mielőtt valaki meghúzza az elsütőbillentyűt” – fogalmazott a mesterlövész.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?