Belföld, Hírek

Ónos eső és köd miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést vasárnapra

Borongós, szürke, ködös idő várható egész hétvégén, sok helyen esővel és akár hószállingózással.

 

 

 

 




Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, főként a magasabb hegyekben és a Dél-Alföldön lehet napsütés – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, de délután, este elsősorban délnyugaton, délen helyenként eső, ónos eső is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában -2 és +4 fok között várható, de délkeleten kissé melegebb is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Somogy és Zala megyére ónos eső miatt, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyére pedig a tartós, sűrű köd miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Este jobbára borult lesz az ég, és elszórtan – főként délen – gyenge eső, ónos eső is előfordulhat. Többfelé ismét párássá válik a levegő, illetve köd képződik. Gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban +1 és -6 fok között valószínű.

 

 

Vasárnap is a borongós, szürke, helyenként tartósan ködös idő lesz meghatározó, csak délen, délkeleten van esély arra, hogy felszakadozzon a felhőzet, és kisüssön a nap – írja az Időkép. Itt 5-8 fok is lehet, máshol -1, +4 fok várható. Délelőtt főként északkeleten, délután helyenként fordulhat elő kisebb eső, ónos eső. A szél továbbra is gyenge marad.

Hétfőn a ködös körzetek mellett kezdetben eső, helyenként ónos eső főként délen és keleten fordulhat elő. Délután kelet felé távozik a csapadék, de marad a szürke idő. Mérsékelt lesz a nyugatias szél. 0, +6 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden már többfelé feltámad a déli-délnyugati szél. Nyugat felől csapadékzóna érkezik, többfelé várható eső, északon havas eső, havazás, néhol ónos eső is. A csúcshőmérséklet 0 és +11 fok között alakul, északon lesz hidegebb, délnyugaton enyhébb idő.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?