Belföld, Hírek

Orbán Viktor: „Nőnap virág nélkül? Na, még mit nem!” – videó

Engedményt adott a virágboltosoknak a miniszterelnök.

 

 

 

 




 

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban részletezte, milyen járványügyi intézkedékről döntött a kormány az elmúlt napokban. A kormányfő elmondta: nem volt más választás, szigorítani kellett. A járványügyi kérdésekben meghallgatták a szakembereket, akik azt mondták, tragédia lesz, ha nem lépünk. A kormány elfogadta az okfejtéseket. Zárnunk kell ahhoz, hogy később, húsvét környékén nyithassunk, ami fokozatos lépésekben történik majd.

Orbán leszögezte: a harmadik hullám az előzőnél is erősebb lesz. A legnehezebb időszakra kell készülni. A kormány épp ezért a teljes lezárás mellett döntött: a csütörtöki Kormáninfón Gulyás Gergely már ismertette a főbb szigorításokat, egyebek mellett azt is, hogy március 8-tól március 22-ig – az élelmiszerboltok, patikák, drogériák, illetve benzinkutak kivételével az üzletek sem nyithatnak ki.

A kormányfő tisztában van azzal, hogy a legnehezebb most a virágboltokra vonatkozó szabály. Hiszen a virágosok készletekből gazdálkodnak, és most egy hétvégéjük maradt, ráadásul nőnap van március 8-án – állapította meg Orbán. Ezért úgy döntöttek, hétfőn, nőnapkor a virágboltok még nyitva maradhatnak, de utána zárniuk kell.

 

 

Orbán Viktor ezen döntésüket a Facebook-oldalán is nyomatékosította:

COVID 2/115. Nőnap virág nélkül? Na még mit nem // Women’s Day without flowers? I won’t do that!

COVID 2/115. Nőnap virág nélkül? Na még mit nem // Women’s Day without flowers? I won’t do that!

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 5., péntek

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?