Belföld, Hírek

Kilenc megyére adtak ki vészjelzést: brutális szélvihar szakítja szét hamarosan az országot bekebelező ködpárnát

Több megyére is vészjelzést adtak ki – mutatjuk milyen idő lesz az elkövetkezendő napokban!

 

 

 

 

 




Az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, több helyen is tartósan ködös idő várható (emiatt a mai nap folyamán kilenc megyére adtak ki vészjelzést), csak északnyugaton és a középső tájakon csökkenhet majd a felhőzet és süthet ki a nap rövidebb időszakokra. A felhős területeken azonban szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

A hétfői napon erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, a Tiszántúlon azonban csak késő estétől lehet csapadék, egyes helyeken akár ónos eső is kialakulhat. Az északi szél egyre élénkebbé válik, de inkább erős széllökések kíséretében jelentkezik majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +9 fok között valószínű, fagypont körüli értékre északkeleten lehet számítani.

 

 

Kedden a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására jelentősen felszakadozik és csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon ennek ellenére is egész nap felhős, borult maradhat az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű – írja a met.hu.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?