Belföld, Hírek

Kormányinfó – Gulyás Gergely bejelentette az egész Magyarországot érintő lezárást – részletek

Szerdán ülésezett a kormány, rendkívül fontos döntéseket kellett megtárgyalni. A különböző koronavírus-mutációk miatt ismét lendületet kapott a koronavírus járvány, napról napra egyre több a fertőzött, és az elhunytak száma is meredeken növekszik. Míg néhány hete még az újranyitás lehetőségeiről volt szó, az elmúlt napokban azt pedzegették a szakemberek, milyen új korlátozásokra lehet szükség.

 

 

 

 


A mai napon kiadott járványügyi adatok meglehetősen sötét képet festenek, 150-nél több elhunyt, 6000-et jóval meghaladó számú új fertőzött.

Még a Kormányinfó előtt napvilágot láttak olyan sajtóértesülések, hogy teljes zárlatot rendelhet el a kormány húsvétig Magyarországon. Mi lesz most? Gulyás Gergely mondja el a kormány döntéseit:

(Cikkünk folyamatosan frissül.)

Itt videón is nézheti a tájékoztatót:

A Kormányinfón elhangzott:

A Kormányinfót most a Karmelitában tartották, a kormányülés ugyanis még mindig tart!

A kormány a tegnapi ülésén a járványügyi helyzettel foglalkozott és ma is ezt teszi.

Eddig ezek a döntések születtek, de a részletekről holnap Orbán Viktor fog tájékoztatást adni.

A legfontosabb döntéseket azonban meghozták. Tudósokat hallgattak meg, a számok világosak. 130,136, 152 ember hunyt el az elmúlt három napban és az új fertőzöttek száma is rendkívüli módon növekszik, lélegeztetőgépen is már 639-en vannak. A terjedés sebessége nő, a reprodukciós ráta az egyik legmagasabb Európában.

A harmadik hullám erős, de van vakcina, az oltás jól halad, most a harmadikak vagyunk Európában, a jövőhétre elsők leszünk átoltottság tekintetében. Mégsem halad olyan gyorsan az oltás, mint kellene. Csak a kontaktusszámok radikális csökkentése vezethet eredménye.

A kormány meghozta döntéseit:

Az óvodákat és általános iskolákat április 7-ig bezárják, a digitális oktatás részleteit az EMMI oktatási államtitkársága teszi közzé.

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogáriák, benzinkutak. A részleteket néhány napon belül nyilvánosságra hozzák.

Ugyanebben az időben minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magán-egészségügyi szolgáltatások.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?