Hírek, Külföld

Halálra éheztette gyerekét egy vegán nő, aki csak nyers zöldséget és gyümölcsöt adott a kisfiúnak

A kisfiú egy héttel a halála előtt evett utoljára. Szabad szemmel is látható volt, mennyire le van soványodva, de anyja nem kért orvosi segítséget.

 

 

Bűnösnek találta gyereke meggyilkolásában az esküdtszék azt a floridai nőt, aki csak nyers zöldségeket és gyümölcsöket adott a 18 hónapos kisfiúnak, írja a New York Post. A 39 éves Sheila O’Leary akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, mivel a gyilkosság mellett még gyermekbántalmazásban is vétkesnek találták.

Ezra O’Leary mindössze 7,7 kilogrammot nyomott, amikor meghalt 2019-ben. A gyerek több mint 3 kilogrammal volt kevesebb, mint a korának megfelelő átlag, amikor szülei észrevették, hogy nem lélegzik. A helyszínre érkező rendőröknek a nő és férje, Ryan O’Leary azt mondták, hogy a kisfiú szigorú vegán diétát követett, de emellett még szoptatták is.

A szülők szerint a gyerek egy héttel a halála előtt evett utoljára, és nehezen tudott csak elaludni. A boncolás során kiderült, hogy a gyerek az alultápláltság szövődményei miatt halt meg. Az ügyészek azzal vádolták a nőt, hogy figyelmen kívül hagyta a gyerek állapotát és nem kért orvosi segítséget. A kisfiú annyira le volt soványodva, hogy szabad szemmel, mérleg nélkül is könnyen megállapítható volt az alultápláltság.

Ezrán kívül másik három gyereke is van a házaspárnak. A 11 év alatti gyerekek ugyancsak elhanyagolt állapotban, de még életben voltak, amikor a rendőrség rájuk talált 2019-ben.

Ryan O’Leary hamarosan ugyanolyan vádakkal áll a bíróság elé, amiért feleségét bűnösnek mondta ki az esküdtszék

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?