Belföld, Hírek

„Halálfélelmem volt, rettegtem, hogy agyonlő bennünket” – Megszólalt az a kutyasétáltató férfi, akit életveszélyesen fenyegetett meg egy vadőr

Iregszemcse – Videóra vette a kutyáját sétáltató férfi, ahogy rátámad egy vadász a mezőn.

 

 

 

 




 

Krimibe illő jelentek játszódtak le kedden délután a Tolna megyei Iregszemcse határában. Bachmann József békésen sétáltatta fiatal agarát a mezőn, amikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy autó hihetetlen sebességgel felé tart. Mivel a férfi a zsigereiben érezte, hogy baj lesz, telefonjával rögzíteni kezdte, ami ezután következett.

– Mindig ugyanazon az útvonalon sétálok az agaraimmal, de eddig soha semmi probléma nem volt. Természetes a szabályoknak megfelelően volt az állaton póráz. Aztán egyszer csak a járműből kipattant egy vadász, és artikulálatlan hangon ordítani kezdett, hogy mit képzelek, a kutyát azonnal kötözzem ki, különben agyonlő. Láttam, hogy ennek a fele sem tréfa, a puskáját csőre töltötte, a feje pedig már lilult a kiabálástól – idézte fel a drámai pillanatokat József.

A videó tanúsága szerint a párbeszéd egy része így zajlott a férfi és József között:

– Vagy kikötöd, vagy agyonlőlek!

– Akkor lődd le!

– Takarodj a pi..a haza! Idejössz vadat hajtani?

– Nem vadászom, sétálok!

– Sétáltatsz az anyád pi..áját!

– Mondom, hogy sétáltatom!

– Figyelj, agyonlőlek! A kutyáddal együtt!

– Nem vadászok!

 

Közben a vadász a puskáját is elsütötte egyszer, felfelé lőtt a levegőbe.

„Akkor komolyan halálfélelmem volt, rettegtem, hogy agyonlő bennünket. Fogalmam sincs, hogy miért viselkedett így, semmi nem utalt arra, hogy én vadat voltam hajtani. Valami csomagot akart, hogy odaadjak, de nálam semmi az égvilágon nem volt. Én egy egyszerű festő vagyok, aki a szabadidejében szeret a kutyáival foglalkozni és sétálni velük. Miután megmenekültem a halál torkából, a rendőrségre mentem és feljelentést tettem. Plusz a vadásztársaságot is felhívtam, ahol nagyon megértőek voltak és azt mondták, hogy remélik, megkapja a méltó büntetését. Én is ebben bízom” – tette hozzá még egy nappal az eset után is zaklatottan József, aki látásból már korábban ismerte a rá támadó vadászt.

A családapa fontosnak tartja, hogy a Blikken keresztül reagáljon azokra a vádakra, amelyeket a videó alatti kommentekben kapott.

„Egy jól informált hölgy írta, hogy többször voltam már büntetve. Az igazság az, hogy egyszer voltam börtönben, mert megtaláltak nálam egy pisztolyt a szekrény tetején, ami addig nem volt engedélyköteles, de pont akkor változott a törvény” – szögezte le József.

Szerettünk volna a videón szereplő vadásszal is beszélni, de eddig nem értük utol. Sikerült viszont beszélnünk az egyik közeli vadásztársaság munkatársával, aki név nélkül annyit elárult, hogy elítéli, ahogy a vadásztársa viselkedett, de hozzátette: József múltja sem makulátlan.

Eljárás indult a vadász ellen

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül azonosították a felvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost. A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?